В Університеті ДФС України відбувся кінопоказ до Всесвітнього дня біженців

В Університеті ДФС України відбувся кінопоказ до Всесвітнього дня біженців

Сьогодні в Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбувся безкоштовний кінопоказ присвячений Всесвітньому дню біженців. Захід пройшов за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні та Кіноклубу Docudays UA при ГО “Український кіноінститут”, з метою проявити солідарність та виявити свою підтримку родинам, змушеним полишати рідну домівку. До перегляду фільму долучилися в.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська, організатор Кіноклубу Docudays UA при ГО “Український кіноінститут Руслан Савчук, координатор організації Крим СОС Денис Савченко, а також всі охочі.

Під час своєї промови в.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська підкреслила, що відзначення Всесвітнього дня біженців разом зі Світовим товариством міжнародними урядовими організаціями, волонтерами та небайдужими громадянами, в першу чергу, для того, щоб висловити щиру підтримку людям, які змушені були залишити свої домівки заради порятуваку свого життя та власних сімей. Також в.о. ректора відмітила, що в нашому університеті навчається 54 студенти з тимчасово окупованих територій, університет підтримує їх та допомагає адаптуватися до нового життя.

Крім цього, Валентина Унинець-Ходаківська побажала всім вийти з цієї непростої ситуації гідно, а це можливо тільки разом. За її словами взаємопідтримка, взаємодопомога та взаємоповага є ключовими у побудові відносин між людьми й лише разом ми можемо досягти великих результатів.

Перед переглядом фільму до присутніх звернувся організатор Кіноклубу Docudays UA при ГО “Український кіноінститут”, випускник нашого університету Руслан Савчук, який розповів, що документальне кіно є не стільки розважальним, а навпаки – дозволяє задуматися, адже це кіно про нас, наші переживання, здобутки, про те, що гарного в житті. Коли ти дивишся документальний фільм, то повинен щось з цього винести, а для цього потрібно дискутувати.

Після цього, учасники заходу переглянули фільм «ТЯГАР ДОКАЗІВ» німецького режисера Стефана Кессіссоґлу, також присутні активно долучилися до тематичних обговорень та дискусій.

Відмітимо, що наразі в УДФСУ триває реєстрація на безоплатні підготовчі курси для випускників 11 класів з тимчасово окупованих територій (ТОТ) Донецької та Луганської областей, ТОТ Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Прийом документів здійснюється до 29 червня 2021 року. Протягом двох місяців слухачі курсів отримають стипендію, знання та якісну підготовку до вступу в університет, проживання в комфортних умовах на базі Університету, цікаву розважальну програму та нових друзів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *