Відбувся науково-практичний круглий стіл приурочений 25-й річниці Конституції України

Відбувся науково-практичний круглий стіл приурочений 25-й річниці Конституції України

З нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України за ініціативи кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права Навчально-наукового інституту права Університету державної фіскальної служби України було організовано та проведено Науково-практичний круглий стіл, приурочений цій знаменній даті!

З вітальним словом до учасників звернулись директор Навчально-наукового інституту права Василь Топчій та завідувач кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права Анатолій Шевченко.

Модераторка заходу, заступниця завідувача кафедри з наукової роботи Ольга Павлюх провела екскурс на початок 90-х років, коли, власне, і розпочався конституційний процес в незалежній Україні.

Серед доповідей варто відзначити виступ професора кафедри Сергія Кудіна, який зосередив увагу на порівняльній характеристиці Основного закону держави та Конституції Пилипа Орлика. У свою чергу, доцент кафедри Дарія Вітюк проаналізувала характер змін, які було внесено до діючого нормативно-правого акту з моменту його прийняття. Крім цього, долучились до обговорення і молоді науковці, які зовсім нещодавно завершили вивчення курсу «Конституційне та муніципальне право України», а також науково-педагогічні працівники кафедри та гості.

Колектив Навчально-наукового інституту права переконаний, що повага до Основного закону є запорукою розвитку цивілізованого, правового, демократичного суспільства, а дотримання та пропагування норм, які в ньому закріплені, є громадянським обов’язком кожного з нас!

Нагадаємо, що в університеті активно проводять заходи, приурочені прийдешньому святу – 25-й річниці Конституції України. Нещодавно для студентів провели семінар на тему «Права людини у кримінальному провадженні».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *