В УДФСУ відбувся семінар присвячений 25-й річниці Конституції України на тему «Права людини у кримінальному провадженні»

В УДФСУ відбувся семінар присвячений 25-й річниці Конституції України на тему «Права людини у кримінальному провадженні»

З нагоди 25-ї річниці Конституції України, на виконання Указу Президента України від 30.03.2021 №128 «Про відзначення 25-ї річниці Конституції України» кафедрою фінансових розслідувань Університету державної фіскальної служби України було проведено студентсько-курсантський науковий семінар на тему: «Права людини у кримінальному провадженні».

Участь у роботі семінару взяли науково-педагогічні працівники кафедри фінансових розслідувань, здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Модератором заходу виступили начальник кафедри фінансових розслідувань Олена Калганова та професор кафедри фінансових розслідувань Ольга Тильчик.

Учасники обговорили проблематику забезпечення прав людини у кримінальному провадженні, яке полягає в наданні відповідному суб’єкту, який залучається чи допускається у дане провадження ефективних засобів захисту у випадку їх порушення. Особлива увага була приділена міжнародно-правовому захисту конституційних прав громадян, порушених під час кримінального провадження, що знайшло своє відображення в діяльності Європейського Суду з прав людини.

По завершенню заходу, учасники дійшли однозначного висновку, що про ефективне забезпечення будь-якого права може йтися лише тоді, коли існує ефективний механізм його захисту. І саме на це має спрямовуватися діяльність уповноважених суб’єктів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *