Університет державної фіскальної служби України надає можливість дуальної освіти

Університет державної фіскальної служби України надає можливість дуальної освіти

Гарант освітньо-професійної програми “Фіскальне адміністрування” Костянтин Швабій (далі гарант) розповів про актуальність дуальної освіти в сучасному світі: «Дуальна освіта – це спосіб здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти (в інших суб’єктів освітньої діяльності) з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації, як правило, на основі договору». 

«Така форма навчання як дуальна освіта успішно зарекомендувала себе і функціонує, наприклад, в Німеччині вже понад п’ятдесят років, а підготовка спеціалістів в цій країні відбувається більш як за триста професіями. Переваги такої системи підготовки кадрів полягають у тому, що теоретичні знання отримані в аудиторії здобувач має можливість майже відразу застосовувати на практиці. Як-то кажуть, теорія без практики мертва. Дуальна форма навчання дозволяє дотриматись цього правила. Адже, в результаті такого навчання молодий спеціаліст має знати та вміти роботи на своєму робочому місці саме те, що він нього вимагає роботодавець» – підкреслив гарант. 

Він стверджує: «Студенти матимуть можливість застосовувати теорію одразу на практиці, при цьому саме практика, в свою чергу, спонукатиме до більш глибокого вивчення теорії. Запровадження і поширення дуальної освіти дозволяє вирішити таку важливу для будь-якої економіки світу проблему як невідповідність компетенцій».

Зазначимо, що першими випускниками пілотного проєкту «Дуальна освіта: нова форма підготовки кадрів для органів ДПС», були студенти саме Університету державної фіскальної служби України.

Ще більше цікавої та корисної інформації про дуальну освіту читайте за посиланнями: https://ru.osvita.ua/vnz/74966/, https://ru.osvita.ua/consultations/65082/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *