Університет ДФС України серед 5 вишів в яких досліджуватимуть корупційні ризики вищої освіти України

Університет ДФС України серед 5 вишів в яких досліджуватимуть корупційні ризики вищої освіти України

Ми раді повідомити, що наш Університет державної фіскальної служби України відібрано для реалізації пілотного дослідження корупційних ризиків вищої освіти України.
Це дослідження реалізується у межах проєкту Асоціації юридичних клінік України «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: від визначення ризиків до їх подолання» у партнерстві з Національним агентством із запобігання корупції за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія».
Цей проєкт є унікальним, адже поєднує науковий та практичний компоненти аналізу корупційних ризиків та дослідження професії уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції.
Заходи проєкту передбачають:
1. Дослідження корупційних ризиків та складання на його основі рекомендацій для управління корупційними ризиками. Це забезпечить підвищення ефективності роботи уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції, які працюють у вишах.
2. Оцінку роботи уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції, які працюють у закладах вищої освіти. Це допоможе визначити проблем та розробити шляхи розвитку професії антикорупційного уповноваженого.
3. Налагодження взаємодії студентського самоврядування і уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції вишів. Передбачена розробка тренінгового навчання та його проведення для студентства 5 пілотних вишів. Це допоможе молоді сформувати розуміння корупційних ризиків в освітньому середовищі та налагодити взаємодію з антикорупційними уповноваженими.
4. Поширення та популяризація доброчесної поведінки та інформації про результати запобігання корупції в освіті. Планується проведення інформаційних кампаній для поширення знань про корупційні ризики у вищій освіті та популяризації професії антикорупційного уповноваженого «Усі дослідження будуть проведені на базі 5 пілотних університетів різних регіонів України та впроваджені у їх антикорупційну роботу. Практика цих вишів стане зразковою для інших та сприятиме поширенню культури доброчесності серед українських закладів вищої освіти, популяризації професії уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції у вишах та налагодженню його взаємодії з усіма учасниками освітнього процесу», – акцентує керівниця проєкту Катерина Дацко.
Крім того, наш Університет, як і всі учасники проекту, отримає розширений управлінський звіт про виявлені корупційні ризики та плани їх мінімізації. Звіт буде сформовано згідно вимог національного антикорупційного законодавства, міжнародних стандартів запобігання корупції та розвитку доброчесності у закладі вищої освіти.
Ми переконані, що участь Університету в даному проєкті продемонструє відкритість та прозорість в його діяльності та сприятиме ефективному розвитку.
Ми завжди раді приймати участь у тих проєктах, які направлені на формування прозорої системи роботи у закладах вищої освіти та дають можливість поділитися з колегами напрацьованими нами ефективними методиками запобігання проявам корупційних ризиків в діяльності нашого Університету.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *