Команда Університету третього віку «СВІТ» Університету ДФС України візьме участь у літній Сеньйоріаді «Спорт для всіх заради здоров’я»

Команда Університету третього віку «СВІТ» Університету ДФС України візьме участь у літній Сеньйоріаді «Спорт для всіх заради здоров’я»

Сьогодні в Університеті державної фіскальної служби України панував піднесений настрій, вирували позитивні емоції, обличчя сяяли усмішками, адже університетська родина та представники Ірпінської міської ради урочисто проводжали команду Університету третього віку «СВІТ» на V Міжнародний фестиваль літньої Сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я», який відбудеться з 19 по 23 серпня.

П’ятий рік поспіль  фестиваль проходить у Луцьку і згуртовує навколо себе велику кількість активних та небайдужих людей поважного віку. Команда Університету третього віку «СВІТ» візьме участь у заході втретє.  22 представника університету та міста Ірпінь змагатимуться з командами  Литви, Польщі та багатьох міст України: Бобринця, Горохова, Дніпра, Ковеля, Луцька, Млинова, Львова, Підгайців, Рівного, Рожища, Сум, Стрия, Теребовлі, Торчина, Трускавця.

З кожним роком Сеньйоріада набирає обертів. Так, у 2017-му році зареєструвалося 100 учасників, у 2018-му – понад 300, цьогоріч – понад 400.

Головною метою фестивалю є залучення людей поважного віку, від 50+ до 80+, до фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів для активізації життєвої позиції і популяризації здорового способу життя. До участі у фестивалі запрошують слухачів Університетів третього віку України та інших держав, осіб, які перебувають на обліку у територіальних центрах соціального обслуговування, членів громадських організацій. У планах організаторів є ще одна мета – розширити віковий діапазон до 90+.  

Літня Сеньйоріада «Спорт для всіх заради здоров’я» – унікальний захід, якому немає аналогів в Україні.

Настанови та підбадьорюючі слова для сеньйорів – студентів третього віку «СВІТ» висловили: в.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська, директор Навчально-наукового інституту інформаційних технологій, президент ГО «Асоціація університетів третього віку «КЛЕПСИДРА» Артур Горбовий, радниця Ірпінського міського голови Віолетта Дворнікова, начальниця відділу фізичної культури та спорту виконавчого комітету Ірпінської міської ради Анжеліка Куценко, депутат Ірпінської міської ради Андрій Літвинов, а також начальник Центру студентського спорту УДФСУ, член виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України у Київській області Вадим Гаєвий.

Університет державної фіскальної служби України та місцева влада всіляко підтримують діяльність Університету третього віку «СВІТ» і впевнені, що за ними – успіх. Й не дивно, адже минулого року члени ірпінської команди завоювали на міжнародних спортивних змаганнях – «Сеньйоріада -2020», які пройшли в польському місті Рабка-Здруй, два третіх місця. Цього року, натхненні, сповнені сил та підбадьорені проводжаючими, сеньйори-студенти вирушають підкорювати наступну Сеньйоріаду.

Бажаємо землякам яскравих перемог та незабутніх вражень!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *