Слухачі підготовчих курсів Університету ДФС України з ТОТ познайомились із визначними пам’ятками Приірпіння

Слухачі підготовчих курсів Університету ДФС України з ТОТ познайомились із визначними пам’ятками Приірпіння

Надворі – розпал літа, а в Університеті державної фіскальної служби України продовжуються заняття зі слухачами підготовчих курсів, які прибули на навчання з тимчасово окупованих територій (ТОТ).  

Програма курсів передбачає соціальну, культурну та духовну інтеграцію слухачів в університетське середовище, знайомство з  традиціями та історією нашого краю. Тож за планом – продовження знайомства з визначними пам’ятниками та місцями Приірпіння, які захоплюють і дивують одночасно. Уваровський дім, що у Ворзелі –  символ селища, одне із таких місць. Екскурсію музеєм провів його директор Олександр Соколенко. Багато цікавих дачних історій, пов’язаних з відомими жителями Ворзеля, захопили увагу та уяву відвідувачів.

Потім була прогулянка територією курортного селища, де повітря чисте й цілюще, а тепло-солодкуватий аромат височезних сосен на березі місцевого озера дарує незабутні емоції, почуття спокою та гармонії з природою.

Цей екскурсійний день можна було б назвати «Від музею – до музею». Невтомні дослідники історії краю забажали відвідати Ірпінський міський історико-краєзнавчий музей. У музеї зібрана велика кількість дуже цікавих експонатів старожитностей, виставка картин місцевих художників. Приємно, що всі ці скарби  зберігаються з великою любов’ю і турботою.

Нагадуємо, що безоплатні підготовчі курси проходять у рамках проєкту, який реалізується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *