Команда Університету третього віку «СВІТ» здобула п’ять призових місць на літній Сеньйоріаді «Спорт для всіх заради здоров’я»

Команда Університету третього віку «СВІТ» здобула п’ять призових місць на літній Сеньйоріаді «Спорт для всіх заради здоров’я»

Команда Університету третього віку «СВІТ» (далі – УТВ «СВІТ») Університету державної фіскальної служби України виборола п’ять призових місць на V Міжнародному фестивалі літньої Сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я», який проходив у Луцьку. 

Під час відкриття змагань учасників Сеньйоріади привітали представники місцевої влади, президент Громадської організації  «Асоціація університетів третього віку» «Клепсидра», директор Навчально-наукового інституту інформаційних технологій  Університету державної фіскальної служби України Артур Горбовий та інші почесні гості.

Команда УТВ «СВІТ» взяла участь у заході втретє і знову отримали бажані перемоги. Серед призерів наші сеньйорки і сеньйори: Світлана Цимбалюк та Світлана Бруховецька – перше та друге місце у змаганнях із настільного тенісу; Микола Ейсмонт і Світлана Шевцова – «бронза» в номінації «Універсальний спортсмен»; Віталій Дмитруха – «бронза» серед «Універсальних силачів». Не здобула призового місця, хоча була активною учасницею змагань, адміністраторка команди Тетяна Ледньова.

Загалом у турнірі взяли участь понад 500 спортсменів із багатьох областей України, а також із Польщі й Литви. Змагання з різних видів спорту та конкурси відбувалися у вікових категоріях 50+, 60+, 70+ і 80+.

За словами учасника команди, директора Ірпінського історико-краєзнавчого музею Анатолія Зборовського, під час поїздки насиченими були не лише змагання, а й культурна програма. «Капітан ірпінської команди Ігор Балан вразив усіх майстерним виконанням української народної пісні «Чорнії брови, карії очі», а для гостей із Польщі продекламував вірш польської лауреатки Нобелівської премії Віслави Шимборської мовою оригіналу. Учасники змагань ознайомилися з красивим старовинним містом Луцьк на оглядовій екскурсії, відвідали Луцький замок, музей волинської ікони, познайомилися з унікальним луцьким скульптором Миколою Голованем», – розповів Анатолій Зборовський.

Він також зазначив, що тепер ірпінські студенти УТВ «СВІТ» готуються до Сеньйоріади, яка відбудеться у Польщі в середині вересня.

Нагадаємо, що минулого тижня в залі спортивної слави університету команду УТВ «СВІТ» урочисто проводжали на V Міжнародну літню Сеньйоріаду.  А вже сьогодні ми вітаємо наших сеньйорів і сеньйорок з призовими місцями та пишаємося, що наші студенти третього віку – талановиті, енергійні та спортивні! Бажаємо вам, дорогі сеньйори, залишатися такими ж на все життя! Нових перемог вам та вагомих здобутків!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *