В.о. ректора Університету державної фіскальної служби України Валентина Унинець-Ходаківська взяла участь у IV Всеукраїнському форумі «Рівні права – великі можливості»

В.о. ректора Університету державної фіскальної служби України Валентина Унинець-Ходаківська взяла участь у IV Всеукраїнському форумі «Рівні права – великі можливості»

Сьогодні, 27 серпня в.о. ректора Університету державної фіскальної служби України (УДФСУ) Валентина Унинець-Ходаківська взяла участь у IV Всеукраїнському форумі «Рівні права – великі можливості». Організатори форуму: Громадська організація «ЖІНКИ плюс», Представництво Придніпров’я та Дніпропетровська обласна рада.

Мета форуму – створити єдину платформу жіночих організацій, влади, бізнесу, науки та громадськості, як майданчика для реалізації спільних соціально значущих інноваційних проектів, а також співпраця з метою привернення уваги суспільства до проблем сім’ї, жінок та молоді.

В.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська представила університет на форумі та виступила в режимі онлайн із доповіддю «Роль освіти і науки у ефективній співпраці з громадами та громадськістю в сфері гендерної рівності».

Валентина Унинець-Ходаківська наголосила на актуальності питання рівності жінок та чоловіків, важливості освіти і науки для ефективної співпраці з громадами та громадськістю у сфері гендерної рівності; презентувала аналітичні та статистичні дані, пов’язані з гендерними показниками представництва жінок у політиці, органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також у інших сферах життєдіяльності держави, зокрема, в освітній та науковій.

Підсумовуючи свою доповідь, в.о. ректора УДФСУ Валентина Унинець-Ходаківська зазначила, що для країни важливо прагнути рівності жінок та чоловіків у розрізі 50 % на 50 %, а також вимагати рівних прав та можливостей незалежно від гендерної приналежності.

Зазначимо, що цього року на форумі обговорювали важливі питання рівності жінок та чоловіків у рамках роботи двох панелей: «Рівність через партнерство» та «Нові виклики – нові можливості». Спікерами панельних дискусій були представники закладів вищої освіти, органів влади, громадських організацій, благодійних фондів, експерти з питань гендерної рівності, соціальної та культурної сфер, а також комунікацій.

З презентаційним матеріалом доповіді в.о. ректора УДФСУ Валентини Унинець-Ходаківської «Роль освіти і науки у ефективній співпраці з громадами та громадськістю в сфері гендерної рівності» можна ознайомитись ТУТ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *