13 вересня – День комп’ютерника і програміста

13 вересня – День комп’ютерника і програміста

Сьогодні відзначають своє професійне свято програмісти та ІТ-спеціалісти. Свято відзначається на 256-й день року. Число 256 обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта. У високосні роки це свято припадає на 12 вересня, не високосні – 13 вересня.

Сучасний світ неможливо уявити без модних гаджетів, ноутбуків та комп’ютерів. Технологічний прогрес увійшов у життя практично кожної людини на землі. Робота, спілкування, особисте життя та хобі – все це зберігається в комп’ютері.

Усе це як ніхто інший розуміють студенти Навчально-науковий інститут інформаційних технологій Університету державної фіскальної служби України, які вирішили пов’язати своє життя з провідною сферою сучасного світу – сферою інформаційних технологій.

Сьогодні вони відповіли на наші запитання, чому обрали такий непростий фах та які перспективи бачать у майбутньому.

Артур Курочка: Я вступив на спеціальність «Комп’ютерні науки». На мій погляд, програмування та цифровізація – це майбутнє нашого світу. Знаєте, десь у Зімбабве років через 20-30 вже буде рівень цифровізації, може навіть, як в Естонії, хоча сьогодні ця країна є аутсайдером у цьому питанні. ІТ-сфера, безумовно, дуже важлива у нашому житті, а успішний програміст та айтішнік – це та людина, яка розуміється, по перше, у програмуванні, по-друге – знає мови та взагалі є різносторонньо розвиненою особистістю.

Роман Юзич: Чому я обрав цю професію? Через перспективність і престиж. І взагалі, Університет державної фіскальної служби України – один із найпрестижніших в Україні, тому мій вибір пав на ІТ у цьому виші. Я вважаю, що це дійсно перспективна область, яка з кожним роком буде лише розвиватися. Скоро на цьому буде побудовано майже все, все буде переведено у цифру, і щоб крокувати «в ногу» з сучасним світом, я навчаюся тут.

Святослав Надорожний: Мені завжди було цікаво, як все побудовано з середини та яким чином працюють сучасні комп’ютерні технології й програми. Я зрозумів, що сфера ІТ дасть мені багато перспектив для реалізації своїх планів та мрій. Також навчання тут – це можливість познайомитися з новими людьми, які теж зацікавлені у цій галузі. Крім цього – це Податковий університет і тут можна зустріти цікавих людей не тільки зі сфери ІТ.

Анна Василенкова: В університеті активно діє студентське самоврядування. Я студентський проректор з інформаційної діяльності та голова культурно-розважального комітету, цікавлюся графічним дизайном. У школі я працювала на фрилансі у сфері графічного дизайну, монтувала різні відео ютуберам та робила прев’ю, саме тоді я зрозуміла, що мені подобається цей напрям, тому я вибрала інститут інформаційних технологій. Переконана, що для того, щоб розвиватися у цій сфері, потрібно більше читати і цікавитися цим. Якщо ти цим не цікавишся, то прогресу не буде, адже кожного дня вигадуюсь щось нове, тому потрібно відслідковувати сучасні тренди.

Дарина Назарчук: Я обрала цей університет, тому що тут навчається моя подруга, яка дуже радила вступати сюди. Потім я почала знайомитися з переліком спеціальностей і обрала «Комп’ютерні науки». У мене була мрія працювати у цій сфері і все так добре склалося, адже я поступила на бюджет. Вважаю, що ця сфера відкриває багато можливостей для реалізації себе. Наприклад, у такому популярному зараз напрямку роботи, як фриланс, де людину не тримають ніякі рамки, вона обирає те, що хоче. Подобається також, що університет дає змогу для всебічного розвитку. Сьогодні пройшли прослуховування в КМЦ «Сузір’я», мене взяли на вокал, тепер буду ще й співати.

Дуже раді, що до нас вступають саме такі цікаві і мотивовані особистості. Бажаємо нашим студентам успішного навчання та реалізації в обраній сфері!

Вітаємо усіх, чиє життя пов’язане зі сферою комп’ютерних технологій та програмуванням! Ваша праця робить життя легшим та цікавішим, а ваші інноваційні технологічні розробки – змінюють світ! Бажаємо ставити високі цілі та втілювати їх в реальність, бути професіоналами своєї справи та корисними суспільству!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *