Будні кафедри військової підготовки

Будні кафедри військової підготовки

Не дивлячись на похмуру погоду, студенти кафедри військової підготовки Податкового університету, вже зранку були на плацу на ранковому шикуванні та урочисто підняли Державний Прапор України під виконання Гімну України.

На занятті з «Будови та озброєння бронетанкової техніки (в тому числі водіння бойових машин)» студенти кафедри вивчали загальну будову, призначення та основні тактико-технічні характеристики бойової машини піхоти БМП-2.

На занятті зі «Стрілецької зброї та вогневої підготовки» студенти практично відпрацьовували неповне розбирання та збирання після неповного розбирання стрілецької зброї, а також детально ознайомилися з загальною будовою стрілецької зброї та прийомами і способами прицілювання.

Окремої уваги заслуговує навчальний лазерний електронний тир, де студенти тренуються у виконанні вправ стрільб відповідно до «Курсу стрільб», де студенти набувають практичні навички. 

Зазначимо, що навчання проходить у сучасних у спеціально-обладнаних аудиторіях з великою кількістю навчально-технічної бази.

Під час навчання студенти вивчають основи загальновійськового бою, будову бойової техніки та озброєння, а також отримують практичні навички з інженерної та спеціальної підготовки, тактичної медицини, водіння бойових машин.

Відмітимо, що по закінченню кафедри військової підготовки студенти отримують первинне офіцерське звання “молодший лейтенант запасу” і мають можливість проходити службу у Збройних Силах України та в інших силових структурах, створених відповідно до законодавства України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *