Співробітництво Податкового університету з Польськими вищими навчальними закладами набирає обертів

Співробітництво Податкового університету з Польськими вищими навчальними закладами набирає обертів

Міжнародне співробітництво є ключовим фактором входження вишу в світовий освітній простір, активного впровадження інновацій у навчальний процес, проведення актуальних наукових досліджень, збільшення студентської та викладацької мобільності. Міжнародне співробітництво університету значно розширилося за останній рік завдяки діяльності кафедри економіки підприємства Навчально-наукового інституту економіки, оподаткування та митної справи Університету державної фіскальної служби України.

Зокрема, 24 вересня підписано угоду між Університетом державної фіскальної служби України та Вищою школою управління та адміністрації в Ополю (Польща) про співпрацю в навчальній і науковій діяльності. Ця угода спрямована на підвищення академічної мобільності як викладачів так і здобувачів вищої освіти, взаємному обміну досвідом в організації навчального процесу з подібних напрямків підготовки і спеціальностей.

Наразі відбувається спільне вивчення навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», за якою здійснює підготовку Університет державної фіскальної служби України і галузь знань 07 «Управління та адміністрування», за якими готує фахівців Вища школа управління та адміністрації в Ополю і, можливо, вже у поточному навчальному році наші студенти зможуть взяти участь у програмі подвійних дипломів.

27 вересня викладачі та здобувачі вищої освіти долучилися до роботи українсько-польської конференції за тематичним напрямом «На шляху до Європейського Союзу», що відбулася в університеті. Участь у заході взяли: представники Податкового університету, політики, журналісти, представники місцевого самоврядування, академічного, громадського та бізнес-середовища України та Польщі. Університет державної фіскальної служби України став першим із чотирьох учасників грантового проєкту, метою якого є зміцнення співпраці і стратегічної комунікації шляхом покращання уявлення про Європейський Союз серед мешканців Київської, Львівської, Одеської та Вінницької областей, ознайомлення їх з європейськими цінностями та принципами.

Нагадаємо, що влітку здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» ОП «Економіка та управління проектами в підприємницькій діяльності» пройшли безкоштовне міжнародне стажування за програмою «Зміцнення управління громадою та містами: європейський досвід екомодернізації економіки та його адаптація на шляху до сталого розвитку». Це стало можливим завдяки співробітництву кафедри економіки підприємства Університету державної фіскальної служби України з Університетом Третього Віку (University of the Third Age in Gromadka (UTAG), Gromadka, Polska) Dariusz Pawliszczy.

Також, в липні цього року була укладена угода з Університетом економіки у Бигдоші (Польща) про співпрацю з метою забезпечення мобільності викладачів та студентів, співпраці в напрямку наукової, навчальної та культурної діяльності.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *