У Податковому університеті відбувся круглий стіл «Професія юриста в сучасних умовах розбудови правової держави»

У Податковому університеті відбувся круглий стіл «Професія юриста в сучасних умовах розбудови правової держави»

7 жовтня 2021 року в Університеті державної фіскальної служби України відбувся круглий стіл: «Професія юриста в сучасних умовах розбудови правової держави». Захід організовано Науковим товариством студентів та курсантів кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права з нагоди Декади Навчально-наукового інституту права (далі – ННІ права) та святкування Дня юриста. До організації заходу долучилися професорсько-викладацький склад кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права на чолі з завідувачем кафедри Анатолієм Шевченко.

У вітальному слові до учасників круглого столу заступник директора ННІ права з наукової роботи Юлія Аністратенко наголосила на тому, що професія юриста базується на двох основах справедливості: нікому не шкодити і приносити користь суспільству, а проведення науково-комунікативних заходів для майбутніх юристів є надзвичайно важливим.

Завідувач кафедри Анатолій Шевченко привітав учасників і побажав присутнім плідної роботи. У своєму виступі він підтвердив, що у сучасних умовах розбудови правової держави становлення майбутнього юриста залежить від таких чинників як рівень викладання у вузі, самостійна робота студента-правника, практичне навчання та стажування за юридичною спеціальністю. 

Практичним досвідом своєї колишньої та теперішньої професійної діяльності зі студентами ННІ права поділилия: керівник  юридичного департаменту «CBS Холдинг» Михайло Хомич; діючі адвокати та аспіранти кафедри Оксана Виноградська і Вікторія Четверик.

З актуальними і цікавими доповідями виступили: студентка групи ПБ-20-5 Богдана Паланська на тему: «Чинники формування професійної правосвідомості та правової культури юриста» та студент групи ПБ-20-1 Владислав Парфентьев на тему: Професія юриста в умовах розбудови правової держави.

Гості заходу розповіли про всі аспекти професійної діяльності сучасного юриста. Поділилися секретами успішної кар’єри та досвідом роботи у судових та інших органах. У ході обговорення виступів гостей учасниками круглого столу було сформовано образ майбутнього юриста та визначено якими якостями він має володіти і це, насамперед: справедливість, ерудованість, гуманність, комунікабельність, пунктуальність та відповідальність.

Студенти першого курсу, які приймали участь в обговоренні виступів, цікавилися наступними запитаннями: плюси й мінуси професії юриста; як швидко можна влаштуватися юристом без досвіду роботи; які знання та навички потрібно набувати самостійно для оволодіння майбутньою професією; знання з яких навчальних дисциплін стануть у нагоді при влаштуванні на роботу; як часто буває перенавантаження у юристів та інші.

За підсумками проведення круглого столу учасники прийшли до висновку, що професія юриста залишається дуже важливою та затребуваною як у минулому, так і у теперішній час.

Круглий стіл завершився привітанням всіх присутніх з наступаючим святом – Днем юриста! Завідувач кафедри Анатолій Шевченко подякував усім гостям та учасникам круглого столу за участь у організації та проведенні і висловив думку, що високий професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності та знання допоможуть нашим студентам-юристам досягти успіху у майбутньому.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *