Відбулися організаційні збори Університету третього віку «СВІТ»

Відбулися організаційні збори Університету третього віку «СВІТ»

В Податковому університеті відбулася зустріч студентів та керівництва Університету третього віку «СВІТ», який функціонує в Навчально-науковому інституті інформаційних технологій. Зустріч організовано з метою ознайомлення студентів третього віку з діяльністю УТВ «СВІТ» та вирішення організаційних питань щодо їх подальшого навчання.

Участь у заході взяли: президент ГО «Асоціація університетів третього віку» «Клепсидра», директор Навчально-наукового інституту інформаційних технологій Артур Горбовий, адміністратор УТВ «СВІТ» Тетяна Ледньова, начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Тамара Маркелова, а також студенти третього віку, які розпочинають вчитися в новому навчальному році.

Артур Горбовий розповів присутнім про Університет третього віку як соціальний вектор зближення з Євросоюзом, про історію його виникнення в Україні та світі, а також про причини, які спонукали суспільство приділити більше уваги навчанню протягом усього життя.

Президент ГО «Клепсидра» наголосив, що наразі Україна займає 28 місце серед європейських країн за рівнем старіння населення, про що свідчить статистика вікової структури у порівнянні з минулими роками. Він зазначив, що саме демографічні показники є однією з причин формування університетів третього віку як популярного освітнього напряму.

Розповідаючи про сучасний стан функціонування Університетів третього віку, Артур Горбовий зазначив, що Університет третього віку, який успішно функціонує в Податковому університеті, не даремно має назву «СВІТ». Це абревіатура, яка має тлумачення: С – сучасний, В – вік, І – інформаційних, Т – технологій. Сучасний світ невпинно розвивається, а сфера інформаційних технологій стає провідною в житті кожної людини. Саме тому важливо, щоб кожен громадянин незалежно від віку розумівся на інноваційних технологіях і мав змогу використовувати їх на користь собі, суспільства та держави.

Після знайомства з діяльністю Університету третього віку до присутніх звернулася начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Тамара Маркелова, яка привітала студентів третього віку з початком навчального року та запросила кожного долучитися до відзначення 100-річного ювілею Податкового університету і провести цікавий конкурс творчих робіт. Оскільки кожен студент має досвід, знання та талант, який можна проявити у своїх творчих роботах.

На завершення зустрічі Тетяна Ледньова розповіла про організаційні аспекти навчання студентів третього віку, активне дозвілля, можливості та перспективні плани. Також вона наголосила, що цього року студенти зможуть навчатися, обираючи саме той напрямок, який їх цікавить найбільше.

Нагадаємо, що Університет третього віку «СВІТ» успішно функціонує в Податковому університеті з 2019 року. Тут навчаються усі бажаючі віком 50+, які хочуть продовжити освіту, здобути нові знання та отримати навички у сфері сучасних технологій, а також наповнити життя цікавими та корисними подіями, знайти нових друзів та нові захоплення.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *