Урочистості з нагоди Дня юриста у Податковому університеті

Урочистості з нагоди Дня юриста у Податковому університеті

8 жовтня у Податковому університеті відбулися урочистості з нагоди Дня юриста. 

Участь у заході взяли: в.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська, проректори, члени ректорату, ветерани навчального закладу, випускники а також науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту права на чолі з директором Василем Топчієм. 

Почесними гостями урочистостей стали: заступник директора Департаменту міжнародних фінансових проєктів Міністерства фінансів України Олена Михайлова, генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти України Олександр Пижов, заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова, перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук, голова Бучанської районної державної адміністрації Микола Ляшенко, директор Спеціалізованої школи № 210 Оболонського району міста Київ Дмитро Ламза.

 З вітальним словом до присутніх звернулася в.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська, яка привітала правників з їхнім професійним святом та наголосила на важливості професії юриста у суспільстві. «Ви виконуєте серйозну місію у цьому світі. Це місія – служити і бути вірними Конституції України і в той же час самим жити по законах Біблії», – зазначила в.о. ректора та додала, що такі поняття, як справедливість та служіння, повинні бути занотовані у генетичному та професійному коді фахівців юридичної справи. 

У свою чергу директор ННІ права Василь Топчій привітав студентів та викладачів інституту з їхнім професійним святом та побажав, щоб професійні знання завжди приносили успіх. «Правники – це лікарі, які вирішують долі людей», – сказав він та додав, що високий професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності допоможуть бути професіоналами своєї справи. 

Заступник директора Департаменту міжнародних фінансових проєктів Міністерства фінансів України Олена Михайлова особливу увагу приділила студентам, які тільки починають свій шлях у правничій сфері. «Я щиро вірю в те, що студенти Податкового університету обов’язково будуть займати посади у вищих ланках державних структур, тому що саме цей університет формує справжніх фахівців», – зазначила заступник міністра та додала, що науково-педагогічні працівники ННІ права, без сумніву, здатні виховати у студентів професіоналізм та справедливість. 

Після виступу Олена Михайлова нагородила працівників інституту подяками від Міністерства фінансів України. 

У своїй промові генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства освіти України Олександр Пижов з упевненістю сказав, що випускники саме юридичного факультету будують успішну кар’єру, яскравим прикладом цього є освіта Президентів багатьох країн, відомих політиків та державних діячів. «Кілька Президентів України та Президенти інших держав – це юристи. Це люди, які пишуть закони та творять історії держав та правлять світом», – зазначив Олександр Пижов та додав: «Юристам потрібно пам’ятати, що вони несуть відповідальність і перед собою, і перед суспільством, і перед законом».

 Після промови посадовець вручив працівникам інституту Подяки від Міністерства освіти і науки України. 

У наш час дуже важливим є виховання у молодого підростаючого покоління жаги до науки та знань. Тож дякуючи плідній співпраці керівництва університету та керівництва Спеціалізованої школи № 210 Оболонського району міста Київ, на урочистий захід завітав наймолодший в Україні директор школи Дмитро Ламза зі своїми вихованцями. 

Він привітав присутніх з Днем юриста та подякував за можливість саме на базі Податкового університету проходити практику та відвідувати університет. «Ми будемо намагатися бути схожими на таких студентів, як ви. Дякуємо, що приймаєте наших учнів у свою велику університетську родину»!

 Заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова також привітала присутніх та нагородила відзнаками Київської обласної ради «Нагрудний знак «За заслуги перед Київщиною» науково-педагогічних працівників інституту.

У свою чергу, перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук, який є випускником юридичного факультету, привітав правників та вручив грамоти від Ірпінської міської ради. 

До привітань приєднався і голова Бучанської районної державної адміністрації Микола Ляшенко, який також вручив грамоти від адміністрації, яку очолює.

 Родзинкою урочистостей стала посвята у студенти першокурсників ННІ права. Особливістю посвяти було те, що студенти з однієї символічної миски куштували смачну кашу, яку для них приготував студентський актив інституту. Ця традиція покликана виховувати у молодого покоління такі якості як доброта, щирість та взаємопідтримка для того, аби вони стали справжніми друзями та однодумцями. 

Завершальним акордом свята став запальний та енергійний виступ народного артиста України Іво Бобула. Співак привітав зі святом спільноту юристів та презентував свій музичний талант усім присутнім. Шанувальники співака зустрічали кожну пісню бурхливими оплесками. А ще залюбки підспівували, танцювали, наповнювали, і без того гамірну площу, веселощами, щасливими усмішками, драйвом та чудовим настроєм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *