«Виїзна лекція на Міжбанківській валютній біржі за освітньою програмою «Фінансові технології»

«Виїзна лекція на Міжбанківській валютній біржі за освітньою програмою «Фінансові технології»

Чи знаєте Ви принципову різницю між CBDC та крипто валютою? Якщо так, то вистачило б півтори години, щоб дізнатися? Впевнено можна сказати, що ні. А здобувачі вищої освіти, які навчаються за освітньою програмою «Фінансові технології», аспіранти освітньо-наукової програми “Фінанси, банківська справа та страхування” (у рамках курсу “Студії з фінансів, банківської справи та страхування”), а також викладачі ННІ фінансів, банківської справи отримали такі знання від д.е.н., професора, Голови правління Української міжбанківської валютної біржі Гулея Анатолія Івановича.

Виїзну лекцію було проведено в історичній будівлі Міжбанківської валютної біржі. Анатолій Іванович розповів про передумови появи та механізми реалізації CBDC, нові можливості цифрових валют, відміну CBDC від криптовалют та стейблкойнів.

Для здобувачів вищої освіти та викладачів було дуже цікаво не лише дізнатися про найсучасніші тенденції від фахівця з питань цифрових грошей, але й доторкнутися до практичних аспектів саме в стінах Міжбанківської валютної біржі, де протягом 19 століття заключали контракти між собою купці зі всієї Європи, а сьогодні обговорюються особливості впровадження електронних гаманців.

Щиро вдячні за можливість отримувати нові знання саме в такому форматі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *