Відбулась відкрита лекція на тему:  «Структура бюджету держави як об’єкта управління»

Відбулась відкрита лекція на тему: «Структура бюджету держави як об’єкта управління»

16 листопада 2021 року, на базі платформи «BigBlueButton» к.е.н., доцентом, доцентом кафедри менеджменту ННІ фінансів, банківської справи Канцур І.Г., було проведено відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Бюджетний менеджмент» на тему «Структура бюджету держави як об’єкта управління» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування».

На лекції розглядались питання сутності і ролі бюджету в державі, принципи побудови бюджетної системи України, взаємовідносини між бюджетами, джерела утворення доходів бюджету та основні напрями витрачання бюджетних коштів, основні бюджетоформуючі податки Державного та місцевих бюджетів, причини, наслідки та джерела покриття бюджетного дефіциту. Крім того, лекторка акцентувала увагу присутніх на пріоритетних напрямах проєкту Державного бюджету України на 2022 рік. Здобувачі вищої освіти групи МПА-20-1 брали активну участь в активізації знань попередньо вивченого матеріалу.

Лекція включала особисті результати досліджень викладача й викликала інтерес у присутніх колег і здобувачів вищої освіти та проведена на високому навчально-пізнавальному рівні активності і практичної ефективності.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *