У Податковому університеті підвели підсумки Конкурсу наукових робіт молодих учених і студентів імені Володимира Коротуна

У Податковому університеті підвели підсумки Конкурсу наукових робіт молодих учених і студентів імені Володимира Коротуна

Сьогодні в Державному податковому університеті вкотре переконалися, що молоді науковці та студенти – це нове покоління, яке формує фіскальну історію України. Це та успішна наукова колаборація, яка може змінити увесь світ! Саме такого висновку дійшли організатори та учасники Конкурсу наукових робіт молодих учених і студентів імені Володимира Коротуна на тему: «Акцизне оподаткування тютюнових виробів та алкогольних напоїв: світові тренди і практика України», які зібралися сьогодні у стінах університету, щоб підвести підсумки та нагородити переможців.

Схвильовані та водночас щасливі переможці, горді наукові керівники та позитивно налаштовані організатори і гості – саме такою була атмосфера заходу, який об’єднав стейкхолдерів, бізнес та наукове середовище з різних куточків України.

З вітальними словами до учасників звернулися: в.о. проректора з наукової роботи та рекрутації Марина Пижова; директор Науково-дослідного інституту фіскальної політики Олег Шевчук; заступник голови Наукової ради Міністерства освіти і науки України Захарій Варналій; начальник відділу методології з питань адміністрування акцизного податку, виробництва та обігу підакцизних товарів, розгляду звернень громадян та індивідуальних податкових консультацій Департаменту контролю за підакцизними товарами ДПС України Андрій Філозоп; керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський; директор Департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України Олександр Яворський, а також співробітники Науково-дослідного інституту фіскальної політики та інші гості.

Після офіційного відкриття відбулося урочисте нагородження переможців Конкурсу. За результатами конкурсного оцінювання перемогу отримали:

1 місце – Анастасія Черевична, студентка Державного податкового університету;

1 місце – Андрій Шилов, студент Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»;

2 місце – Антон Непиталюк, молодий учений з Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ;

3 місце – Валерія Груша, студентка Державного податкового університету.

Грамотами та грошовими винагородами за активну участь у конкурсі також нагороджено студентів Державного податкового університету Олександра Буличова та Альону Яковчук.

Зазначимо, що участь у Конкурсі взяли представники НТУ «Дніпровська політехніка», Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ та Державного податкового університету.

Усі роботи конкурсантів та їх презентації підготовлені на високому рівні та присвячені тематиці протидії нелегальному обігу тютюнових виробів та алкогольних напоїв, удосконаленню оподаткування традиційних та електронних сигарет, товарознавчій експертизі відповідності тютюнових виробів заявленому коду українського класифікатора товарів зовнішньо-економічної діяльності.

Переконані, що такі конкурси мають велике значення для підвищення престижу науки в Україні, вони згуртовують студентів та молодих учених, які здатні змінити майбутнє, стати успішними не лише в науці, а й в управлінні державними процесами.

Щиро вітаємо учасників та переможців Конкурсу! Бажаємо прикладного застосування наукових досліджень та підкорення ще більше наукових вершин!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *