Участь у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної відеоконференції “Інженерія знань як фактор міжкультурної кооперації України з Японією, КНР і Республікою Корея”

Участь у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної відеоконференції “Інженерія знань як фактор міжкультурної кооперації України з Японією, КНР і Республікою Корея”

Професор кафедри соціальної філософії та управління, доктор політичних наук Чупрій Л.В взяв участь у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної відеоконференції “Інженерія знань як фактор міжкультурної кооперації України з Японією, КНР і Республікою Корея”, організованої за підтримки Посольства Японії в Україні, Посольства Китайської Народної Республіки в Україні, Посольства Республіки Корея в Україні, Японського університету економіки (Японія), Лоянського політехнічного інституту (КНР), інших дипломатичних та наукових установ. 

На конференції обговорювалася низка важливих і актуальних питань, зокрема проблема мовної інженерії як інструмента перекладацьких технологій у сфері синології, японістики, кореєзнавства й україністики, питання геополітичної кооперативної інженерії, застосування дистанційних технологій у полікультурному освітньому й науковому просторі, проблеми штучного інтелекту, його філософії для сучасного цифровізованого світу, питання мовної інженерії і дипломатії України, Японії, КНР і Республіки Корея. 

За програмою роботи конференції проф. Чупрій Л.В. виступив з доповіддю «Денуклеаризація Корейського півострова в світлі сучасних викликів». Конференція пройшла на високому науковому рівні і сприяла активізації співпраці між науковцями України, Японії, КНР і Республіки Корея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *