Податковий університет долучився до конференції ректорів 5 пілотних ЗВО – учасників проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вишах»

Податковий університет долучився до конференції ректорів 5 пілотних ЗВО – учасників проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вишах»

15 грудня 2021 року Державний податковий університет разом із ректорами 5 пілотних університетів та Асоціацією юридичних клінік України підвели підсумки проміжного етапу проєкту «Антикорупційний комплаєнс у вишах: від визначення ризиків до їх подолання». Університет на зустрічі представила в.о. ректора Університету державної фіскальної служби України Світлана Заєць.

На конференції розглядались підсумки першого в Україні моніторингу корупційних ризиків у вищій освіти, на основі якого напрацьовано плани по їх мінімізації у кожному із вишів – учасників антикорупційного проєкту.

Під час заходу ректори та антикорупційні уповноважені університетів обговорили корупційні ризики у вищій освіті, поділилися власними позитивними практиками та враженнями від участі у проєкті.

Серед обговореного: проблемні питання роботи антикорупційного уповноваженого у сфері вищої освіти; результати ефективності роботи уповноважених; потреби, які існують в уповноважених закладів вищої освіти; розбудова галузевої горизонтальної взаємодії серед антикорупційних уповноважених закладів вищої освіти; роль лідера та «voice from the top» у взаємодії з уповноваженим та впровадженні антикорупційних політик.

На цьому етапі проєкту пілотні університети змогли розробити плани для мінімізації корупційних ризиків, які відтепер зможуть поширювати серед інших закладів вищої освіти та стати лідерами спеціалізованої освітньої мережі.

Горді, що Державний податковий університет – входить в когорту вишів України, які націлені на формування прозорої системи роботи у закладах вищої освіти та першими взяли участь у проєкті. І переконані, що позитивні антикорупційні практики та напрацювання будуть впроваджені, реалізовані та активно поширені!

Нагадаємо, що дослідження реалізується у межах проєкту Асоціації юридичних клінік України «Антикорупційний комплаєнс у вищій освіті: від визначення ризиків до їх подолання» у партнерстві з Національним агентством з питань запобігання корупції за підтримки Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія». Проєкт є унікальним, адже поєднує наукові та практичні компоненти аналізу корупційних ризиків та дослідження професії уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції.

Участь у проекті також беруть: Національний університет «Острозька академія» (м. Острог), Державний університет економіки і технологій ДУЕТ (м. Кривий Ріг), Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова  (м. Миколаїв) та Донецький національний університет імені Василя Cтуса (м. Вінниця).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *