У Державному податковому університеті відбувся Молитовний сніданок

У Державному податковому університеті відбувся Молитовний сніданок

Сьогодні в Державному податковому університеті відбувся перший Молитовний сніданок «Що було б, якби не було Різдва. Про значення християнства в історії, духовності, освіті, праві, економіці». Захід об’єднав за символічним сніданком представників Міжконфесійної ради церков Ірпеня і Приірпіння, освітян, представників об’єднаних територіальних громад, бізнесу, релігійних та громадських організацій, науковців та працівників університету. 

Церковні дзвони оголосили про початок Молитовного сніданку. Вокальна група хору Української греко-католицької церкви та учасники Молитовного сніданку виконали молитву «Отче наш».

З вітальним словом до присутніх звернулася в.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська: «Напередодні Різдва ми зібралися чудовим товариством у стінах нашого університету на Молитовний сніданок, щоб у спільній молитві Господь відкрив наші серця назустріч одне одному».

В.о. ректора зазначила, що університет є не лише потужним освітнім середовищем, а й місцем духовної сили, віри та надії. Навчально-виховний процес повинен бути організований так, щоб підготувати молоду людину до життя у сучасному світі. Без цього молодь приречена на духовну деградацію. Саме тому університет готовий розпочати духовний лекторій з циклом лекцій для усіх бажаючих спільно з Міжконфесійною радою церков Ірпеня і Приірпіння.

Спікери Молитовного сніданку говорили про загальний внесок християнства у світову цивілізацію, про вплив християнства на освіту, фінансово-економічну сферу, право та свободу особистості. Учасники заходу розмірковували про співвідношення Різдва та мистецтва, Різдва та милосердя, Різдва та доброчинності, а також наголошували на важливості відродження християнських моральних цінностей у навчально-виховному процесі освітніх закладів різних рівнів. 

Неймовірну атмосферу заходу створили творчі виступи студентів університету та гостей, у виконанні яких звучали твори духовного різдвяного репертуару. 

На завершення заходу була прочитана молитва за Україну, за освітян та університет. Студенти Державного податкового університету та студенти факультету практичного богослів’я Українського гуманітарного інституту (м. Буча) разом з учасниками Молитовного сніданку виконали молитву «Боже великий, єдиний…».

Сподіваємося, що Молитовні сніданки у Державному податковому університеті стануть традиційними і сприятимуть духовному єднанню між громадою, владою і бізнесом, сприятимуть міжконфесійному порозумінню.

Бажаємо всім зустріти з радістю різдвяно-новорічні свята!

Більше фото за посиланням: https://drive.google.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *