Міжнародна діяльність кафедри мовної підготовки та соціальних комунікацій

Міжнародна діяльність кафедри мовної підготовки та соціальних комунікацій

14.12.2021 року професорсько-викладацький склад кафедри мовної підготовки та соціальних комунікацій провели гостьову лекцію „Zusammenarbeit der Ukraine mit Deutschland“ з представником міжнародного проєкту „Eberhard-Schöck-Stiftung“ паном Марселем Блессінгом-Шуміліним (Німеччина). З вітальним словом до учасників зустрічі звернулась модератор та організатор зустрічі, кандидат психологічних наук, доцент Вахнован Мирослава Миколаївна. Студенти спеціальності 035 «Філологія» радо вітали спікера з Німеччини, він, у свою чергу, був теж зацікавлений у спілкуванні з ними. 

Свою доповідь пан Марсель розпочав із презентації міжнародної діяльності їх фонду та закликав студентів до участі в проєкті розвитку міжнаціональних відносин. Крім того, для студентів Державного податкового університету пан Блессінг-Шумілін детально розповів про систему оподаткування в Німеччині.

Студенти, модератор та спікер жваво обговорювали дані теми, ставили питання, на які представник Німеччини радо та детально відповідав.

Зі свого боку наші студенти продемонстрували спікеру презентації про діяльність нашого університету, зацікавивши його та відповівши на додаткові питання пана Марселя.

Зустріч була проведена у жвавій, доброзичливій атмосфері. В результаті пан Блессінг-Шумілін, доцент Вахнован М.М. та студенти Державного податкового університету домовились про подальшу співпрацю та спілкування.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *