Студенти-магістри дуальної форми навчання склали Присягу державних службовців

Студенти-магістри дуальної форми навчання склали Присягу державних службовців

21 січня 2022 року в Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулася урочиста посвята 16 студентів-магістрів Державного податкового університету зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» (Освітньо-професійна програма «Фіскальне адміністрування») денної форми навчання дуальної освіти 2021 року набору. 

Відкрив урочистості заступник голови ДПС України Бугасов Владислав Миколайович, який передав вітання від голови ДПС Украіни, побажав здоров’я присутнім та наголосив на однозначно правильному векторі розвитку підготовки нової генерації держслужбовців, через дуальну освіту у взаємодії адміністрації Державного податкового університету, студентів та стейкхолдерів (ДПС, КШЕ, GIZ). 

Начальник управління ДПС у м. Києві Златп Лагутіна підкреслила, що це перший в Україні пілотний проект співпраці відповідно до Меморандуму між Державною податковою службою України та Державним податковим університетом, про імплементацію елементів дуальної освіти  для підготовки майбутніх фахівців за дуальною формою навчання, який дозволив вивести підготовку нової генерації держслужбовців на якісно новий рівень. 

Представник Німецької організації GIZ з реформування державної служби Томас Майєр наголосив, що дуальна освіта прийшла в світ з Німеччини та виділив сильні сторони проекту і співставив з досвідом підготовки держслужбовців в країнах Європейського Союзу. 

В.о. ректора Державного податкового університету Валентина Унинець-Ходаківська звернулася до присутніх з щирими побажаннями розвивати проект дуальної освіти та подальшу співпрацю із зацікавленими структурами. Також наголосила, що це велика честь для  студентів прийняти присягу державного службовця і побажала гідно нести свої обов‘язки перед державою. 

На заході від Державного податкового університету також були присутні в.о. декану факультету податковоі справи, обліку та аудиту, д.е.н., професор Володимир Краєвський, в.о. завідувача кафедри – к.е.н., доцент Ольга Іванишина, гарант освітньо-професійної програми «Фіскальне адміністрування» д.е.н., професор Костянтин Швабій, д.е.н., професор Ярослав Ізмайлов. 

Проведений захід дозволив зміцнити зв’язки між всіма сторонами проекту. Вітаємо студентів з успішною присягою та бажаємо подальших успіхів на державній службі!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *