У Податковому відбувся Науково-практичний конгрес «Інвестиційні та цифрові активи: особливості регулювання та специфіка оподаткування»

У Податковому відбувся Науково-практичний конгрес «Інвестиційні та цифрові активи: особливості регулювання та специфіка оподаткування»

Сьогодні, 18 лютого, у Державному податковому університеті відбувся Науково-практичний конгрес «інвестиційні та цифрові активи: особливості регулювання та специфіка оподаткування».

Метою проведення заходу є дослідження питань регулювання та оподаткування інвестиційних та цифрових активів, визначення їх ринкових  перспектив з одночасним створенням сприятливого бізнес-середовища.

Співорганізатором заходу виступила аудиторська компанія Crowe Mikhailenko.

Конгрес пройшов у комбінованому форматі: онлайн та оффлайн. Захід зібрав освітян та науковців з різних регіонів країни, понад 200 учасників долучилися онлайн.

Відкрила науковий захід в.о. ректора Валентина Унинець-Ходаківська, яка привітала учасників і побажала їм плідної роботи під час Конгресу.

Учасники заходу розглянули актуальні питання інвестиційних та цифрових активів, розібралися у тонкощах регулювання та ризиках при оподаткуванні, а також обговорили нові інструменти в інвестиційній сфері та перспективні напрями для розвитку віртуальних активів в Україні.

У ході роботи Конгресу з доповідями виступили: голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей, голова Комітету підприємців з податкових питань при ТПП України, Дмитро Михайленко, керуючий партнер компанії ITG Ігор Порох, член Національної асоціації адвокатів України Дмитро Ніколаєвський, радник ректора Державного податкового університету Євген Котух, а також інші поважні гості.

Під час зустрічі експерти поділилися успішними напрацюваннями, обмінялися досвідом та обговорили систему оподаткування операцій з інвестиційними активами в Україні та світі, їх складні випадки та різноманітні підходи.

Віртуальні активи є поняттям, яке протягом останніх років міцно увійшло в наш світ. У ході обговорення учасники Конгресу дійшли висновку, що на сьогодні ринок віртуальних активів може стати головною візитівкою України та потужним сектором цифрової економіки. Завдяки ухваленому Закону «Про віртуальні активи», який запустить легальний ринок віртуальних активів в Україні, іноземні та українські криптокомпанії зможуть працювати легально, а українці отримають зручний і захищений доступ до світового ринку віртуальних активів.

Зазначимо, що науковий захід транслювався на офіційній сторінці університету у мережі Facebook, усі охочі мали змогу долучитися до обговорення актуальних питань та переглянути трансляцію у режимі онлайн.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *