Сьогодні відзначають День апостола Матвія - покровителя співробітників фіскальної служби

  29 листопада Православна Церква відзначає день пам'яті святого апостола і євангеліста Матвія, який є небесним покровителем співробітників фіскальної служби. Святий Матвій був апостолом із числа дванадцяти найближчих до Господа учнів і жив у галілейському місті Капернаумі, а також служив митарем, тобто збирачем податків для Риму. Почувши голос Ісуса Христа:

Початок

Кінець

 

29 листопада Православна Церква відзначає день пам’яті святого апостола і євангеліста Матвія, який є небесним покровителем співробітників фіскальної служби.

Святий Матвій був апостолом із числа дванадцяти найближчих до Господа учнів і жив у галілейському місті Капернаумі, а також служив митарем, тобто збирачем податків для Риму. Почувши голос Ісуса Христа: «Іди за Мною» (Мф. 9. 9), він залишив свою посаду і пішов за Спасителем. Сприйнявши благодатні дари Святого Духа, апостол Матвій спочатку проповідував у Палестині. Перед тим як іти на проповідь у далекі країни, апостол написав Євангеліє. У ряді книг Нового Завіту Євангеліє від Матвія стоїть першим. Святий апостол Матвій обійшов з благовістям Сирію, Мідію, Персію і Парфію, закінчивши свої проповідницькі труди мученицькою смертю в Ефіопії.

 

БІЛЬШЕ ДЕТАЛЕЙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ми використовуємо файли cookie, щоб Вам було зручніше використовувати сайт Університету державної фіскальної служби України. Продовжуючи користуватися цим веб-сайтом, Ви погоджуєтесь на використання нами файлів cookie.
Прийняти
Privacy Policy