Відбудуться вебінари для науковців щодо використання баз даних ScienceDirect та Scopus

З 15 квітня до 20 травня 2021 року відбудеться серія вебінарів українською та англійською мовами для вчених та редакторів наукових видань. Вебінари будуть присвячені питанням взаємодії з базами даних ScienceDirect та Scopus, висвітлюватимуть процедури відбору та критерії, за якими здійснюється відбір видань для індексування, роботу з профілями вчених та установ у Scopus,

Початок

Кінець

З 15 квітня до 20 травня 2021 року відбудеться серія вебінарів українською та англійською мовами для вчених та редакторів наукових видань.

Вебінари будуть присвячені питанням взаємодії з базами даних ScienceDirect та Scopus, висвітлюватимуть процедури відбору та критерії, за якими здійснюється відбір видань для індексування, роботу з профілями вчених та установ у Scopus, можливості використання аналітичного інструмента SciVal для пошуку грантів і оцінювання діяльності вчених та установ.

Лекторами виступлять експерти компанії Elsevier Катажина Ґаца-Зайонц, Бартломей Вєнцковскі, Кейт Патирак та тренер Elsevier Марина Назаровець.

Інформація, яку буде розглянуто під час вебінарів, стане в пригоді керівникам закладів вищої освіти та наукових установ, редакторам і членам редколегій наукових видань, науковим співробітникам, аспірантам та студентам.

Учасники також зможуть отримати електронні сертифікати про участь, що можна завантажити після проходження відповідного вебінара на платформі BrightTALK.

Програма вебінарів 

Тема 1. Критерії та процес відбору журналів у Scopus: семінари для редакторів та видавців наукових видань (англійською мовою)

Scopus – найбільша реферативна база даних, що містить інформацію про рецензовану літературу понад 5 тисяч видавництв. Метою семінару, до участі в якому запрошуються насамперед видавці та редактори наукових видань, є всебічне висвітлення критеріїв та процесу відбору журналів для індексування в базі даних Scopus, що здійснюється незалежною Консультативною радою з відбору контенту. Редактори наукових видань матимуть змогу дізнатися, які недоліки найчастіше виявляються під час відбору журналів та як їх можна виправити, щоб збільшити шанси журналу на індексування в Scopus.

16 квітня 2021 року об 11.00 (за київським часом) – реєстрація за посиланням.

22 квітня 2021 року о 14.00 (за київським часом) – реєстрація за посиланням.

Тема 2. 10 способів заощадити час та зусилля із Scopus (англійською мовою)

Як можна підвищити ефективність пошуку в Scopus? У базі даних Scopus є понад 70 мільйонів записів. Ефективний пошук є ключем до створення всебічних оглядів літератури. Під час вебінара ми представимо функції, що полегшують використання Scopus для вчених.

15 квітня 2021 року о 12.00 (за київським часом) – реєстрація за посиланням.

Тема 3. Здійснюйте нові відкриття, поєднуючи можливості Scopus та ScienceDirect (українською мовою)

Приєднуйтесь до вебінара, щоб дізнатися, як використання баз даних Scopus та ScienceDirect може допомогти досягнути успіху у ваших дослідженнях. Під час цього вебінара ви дізнаєтесь про можливості та охоплення кожного інструменту. Ми також пояснимо, як ці дві платформи доповнюють одна одну, і покажемо вам, як найбільш ефективно можна використовувати їх разом.

22 квітня 2021 року о 10.00 (за київським часом) – реєстрація за посиланням.

Тема 4. SciVal для дослідників – гранти. Як використовувати бібліометричні дані з метою пошуку грантів? (англійською мовою)

Ви запитуєте себе, чи готові подати заявку на грант? Під час вебінара ви дізнаєтесь, як порівняти свої досягнення з досягненнями людей, які вже виграли грант? Як знайти наукові центри для співпраці з метою отримання гранту у вашій країні та за кордоном? За якими темами можна описати свої наукові досягнення?

22 квітня 2021 року о 12.00 (за київським часом) – реєстрація за посиланням.

Тема 5. Профілі автора та установи у Scopus (українською мовою)

Вебінар буде присвячений питанням пошуку профілів авторів та установ у базі даних Scopus. Як правильно шукати профілі автора чи установи? Яку інформацію вони містять? Як їх можна відкоригувати? Навіщо та як саме вчені мають дбати про власні профілі та оновлювати їх?

6 травня 2021 року о 10.00 (за київським часом) – реєстрація за покликанням.

Тема 6. Пошук інформації у Scopus (українською мовою)

Як отримувати релевантну інформацію в базі даних Scopus? Простий та розширений пошук документів. Робота з отриманими результатами, їх аналіз, експорт, збереження та створення повідомлень. Як шукати журнали, які індексуються в Scopus, для читання та публікації власних статей, оцінювати та порівнювати їх за бібліометричними параметрами?

20 травня 2021 року о 10.00 (за київським часом) – реєстрація за посиланням.

Тема 7. SciVal для дослідників – напрям оцінювання, як шукати інформацію? (англійською мовою)

Оцінювання є справжнім викликом для університетів та дослідників. У цьому процесі варто використовувати всі доступні варіанти. Ми хотіли б поділитися інформацією, яку може нам надати база даних Scopus та які дані ми можемо знайти в інструменті SciVal.

Під час цього вебінара ви дізнаєтеся детальніше, які дані доступні в Scopus та як ви можете їх отримати; як використовувати SciVal у різних процесах оцінювання та оброблення даних; про зведені дані та періодичні звіти; про роботу з класифікаціями та рейтингами.

20 травня 2021 року о 12.00 (за київським часом) – реєстрація за посиланням.

Детальна інформація на сайті Наукової бібліотеки http://library.nusta.edu.ua/

БІЛЬШЕ ДЕТАЛЕЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie, щоб Вам було зручніше використовувати сайт Університету державної фіскальної служби України. Продовжуючи користуватися цим веб-сайтом, Ви погоджуєтесь на використання нами файлів cookie.
Прийняти
Privacy Policy