14 листопада 2018 року відбулося засідання круглого столу на тему «Фінанси Європейського Союзу», організаторами якого виступили викладачі кафедри фінансів імені Л.Л. Тарангул ННІ фінансів, банківської справи та наукове студентське товариство.

У період реформування та Євроінтеграції нашої країни до Європейської спільноти виникає гостра потреба у вивченні економічного досвіду країн ЄС. Саме актуальності вивчення економічного досвіду країн Європейського Союзу було присвячено засідання «круглого столу».

У ході конструктивного діалогу студенти вели мову про особливості фінансової системи кожної країни Євросоюзу. Звернули увагу на ключові аспекти їхнього економічного успіху, на які доцільно опиратися при розбудові вітчизняної економіки.  До  дискусії долучилися викладачі. 

 Так,  доцент кафедри Ліснічук О.А., яка, до слова, є ініціатором цієї зустрічі, зауважила, що «сьогодні, як ніколи раніше, необхідно акцентувати увагу на аналізі організації підприємницького сектору країн ЄС, адже, створивши потужний підприємницький сектор в себе, ми будемо конкуренто спроможнішими на Європейському ринку, коли він стане для нас повністю відкритим». 

Не могли оминути учасники зібрання і теми особливостей безмитної торгівлі між країнами ЄС. У ході обговорення вони виділяли ключові аспекти, що позитивно посприяють розвитку зовнішньої торгівлі держави на Європейському ринку. Студентка групи ФБМОі-15-3 Кісіль Ю.В. зазначила, що задля спрощення ведення бізнесом зовнішньої торгівлі та досягнення бажаного результату насамперед потрібно усунути чимало недоліків у вітчизняному законодавстві. У свою чергу завідуюча кафедрою Бедринець М.Д. наголосила: «Враховуючи геополітичний аспект, нам сьогодні необхідно акцентувати увагу  на   вивченні міжнародного досвіду,  адже Україна нині перебуває у дуже скрутному становищі на світовій політичній арені, що впливає на ефективність її внутрішньої та зовнішньої економічної політики».