Пізнавально-роважальний квест «Юриспруденція в житті людини»

Пізнавально-роважальний квест «Юриспруденція в житті людини»

26 вересня 2019 року Наукове товариство кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права (далі НТСК кафедри) провело пізнавально-розважальний квест «Юриспруденція в житті людини». Цей науково-комунікативний захід для першокурсників ННІ права є традиційним і присвячений святкуванню Дня юриста. Перш за все, він ознайомлює студентів першого року навчання з структурою ННІ права, місцями розташування основних кафедр та адміністративних органів Університету, а також у вигляді цікавих завдань на правову тематику поглиблює їх знання з юриспруденції. 

Студенти-першокурсники проявили активність і сформували 8 команд з цікавими та оригінальними назвами: «Юристи», ПБ-19-1; «Діти Феміди», ПБЦ-19-3; «Фахівці свого діла», ПБЮ-19-4; «Прихильники Феміди», ПБК-19-5; «Фемідівці», ПБК-19-6; «Живчики», ПБК-19-7; «Юні юристи», ПБК-19-8; «Без назви», ПБК-19-9.

У маршрутному листі кожної команди було зазначено поверх або об’єкт розташування станції: кафедра ННІ права чи адміністративний орган Університету.

Квест розпочали завданням «запитання-відповіді на актуальні теми життя студента», наприклад: Кожен знає ким хоче стати, а ким хочеш стати Ти? І відповіді більшості студентів: успішним юристом!!! Також, були такі завдання: 1) з’єднати терміни з їх початковими латинськими значеннями «кликати на допомогу», варіант відповіді учасників – адвокат; 2) розрекламувати юридичну професію «суддя», варіант відповіді – «врегулювання проблем, повноваження правосуддя, виконання обов’язків правосуддя на професійній основі»; 3) записати ті якості, якими повинен бути наділений справжній юрист, варіант відповіді – «знання законів, чесність, відповідальність, ораторська та акторська майстерність, людяність, справедливість»; 4) скласти розповідь про типовий робочий день викладача-правника з одних лише іменників, варіант відповіді – «університет-аудиторія-студенти-лекція-дискусія-семінар-сесія-індивідуальна робота»; 5) розгадати зашифровані юридичні професії «│↕║║↓», варіант відповіді – «суддя» та інші .

Всі команди були активними і з легкістю виконували завдання. Студенти не тільки позмагалися у спритності та ерудиції, але й весело та з користю провели час.

Перемогу здобули команди «Фахівці свого діла», ПБЮ-19-4 – 1 місце; «Юристи», ПБ-19-1 – 2 місце; «Прихильники феміди», ПБК-19-5 – 3 місце.

Професорсько-викладацький склад кафедри теорії, історії права і держави та конституційного права висловлює подяку доценту кафедри Вітюк Дарії Любомирівні за чудову ідею проведення щорічного пізнавально-розважального квесту; діючим учасникам НТСК кафедри: Савенок К., ПБК-18-6; Онофрей В., ПБК-18-6; Корнійчук С., ПБК-18-6; Ариштевич О., ПБ-18-2; Поповичук К., ПБ-18-2; Головченко С., ПБ-18-2; голові НТСК кафедри Мазурець О., ПБК-16-7 за організацію і проведення квесту; студентам-першокурсникам за участь.

Вітаємо з наступаючим святом – Днем юриста! Твердо віримо, що високий професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності допоможуть нашим майбутнім юристам завжди бути на висоті вимог нашої доби! Бажаємо успіхів у зміцненні законності та правопорядку, міцного здоров’я, особистого щастя! Сподіваємось на подальшу зацікавленість студентів у заходах НТСК кафедри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *