Університет бере участь у конкурсі проєктів Міністерства розвитку громад та територій України

Університет бере участь у конкурсі проєктів Міністерства розвитку громад та територій України

Навчально-науковий інститут гуманітарних наук Університету державної фіскальної служби України бере участь у Конкурсі проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, і вже подав розроблений проєкт «Телерадіостудія кафедри журналістики, української словесності та культури Університету державної фіскальної служби України як чинник формування українського медіапростору й підтримки ініціатив студентства і молоді щодо міжрегіональної співпраці та загальноукраїнської солідарності» для участі у відборі. 

Конкурс організувало Міністерство розвитку громад та територій України, відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2016 р. № 827 «Деякі питання фінансування програм та проектів регіонального розвитку» (зі змінами).

Згідно з розробленим проєктом ННІ гуманітарних наук, студентська телерадіостудія має стати не лише платформою для отримання сучасних знань студентами-журналістами, а й місцем їхньої практики та проєктної діяльності. Також функціонування телерадіостудії сприятиме міжрегіональній співпраці та розвитку, насамперед через інформаційно-комунікаційні інструменти, налагоджуватиме комунікацію Університету з містом, Приірпінням, регіонами України та зі світом. 

Телерадіопродукція, яку готуватимуть студенти на базі студії, сприятиме руйнуванню стереотипів у сприйнятті один одного населенням різних регіонів, досягненню порозуміння й поширенню ідей регіональної толерантності та взаємодії. Важливим результатом реалізації проєкту стане формування відповідальності молоді за майбутнє України, усунення проявів політичного відчуження між регіонами й сепаратистських настроїв; зміцнення міжрегіональної єдності й загальноукраїнської солідарності; виховання лідерських якостей і вміння працювати в команді; створення системи підтримки студентських ініціатив; збереження й примноження культурних традицій регіону й України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *