Польський експерт поділився досвідом у сфері місцевого самоврядування

Польський експерт поділився досвідом у сфері місцевого самоврядування

До Національного університету державної фіскальної служби України завітав президент польського міста Глівіце та голова Спілки Польських міст Зиґмунд Франкєвіч. Гість поділився досвідом у сфері місцевого самоврядування у Польщі. Участь у заході також взяли виконавчий директор Київського районного відділення Асоціації міст України Гаррі Мартін, керівництво університету, працівники та студенти.

Гаррі Мартін розповів, що завдяки Зиґмунду Франкєвічу перейняти досвід у сфері місцевого самоврядування та розвитку міст, змогли уже понад 150 мерів українських міст. «З 2014 року Асоціація міст України тісно співпрацює із Союзом Сілезького воєводства, який на момент започаткування співпраці очолював Зиґмунд Франкєвіч. Саме завдяки цьому, понад 150 мерів українських міст змогли отримати досвід і всебічну підтримку у сфері місцевого самоврядування», – повідомив виконавчий директор Київського районного відділення Асоціації міст України.

Зиґмунд Франкєвіч розповів про місцеве самоврядування у Польщі та відповів на питання присутніх. Відповідаючи на питання чи потрібно ввести в університеті дисципліну «Економіка міста», також порекомендував готувати фахівців у різних сферах управління містом. «Так рекомендую цю дисципліну і раджу готувати фахівців з різних галузей управління містом. Я є мером міста уже багато років і знаю ситуацію зсередини. Від фахівців, які приступають до керування містом, вимагають дуже багато і їм потрібно бути компетентними у всьому.  Рішуче рекомендую формувати замовлення на таких фахівців, що значно дозволить покращити економічний розвиток міста та місцевого самоврядування», – закликав президент польського міста Глівіце та голова Спілки Польських міст.

Підсумовуючи захід, ректор Павло Пашко подякував гостю та зазначив, що університет планує вводити нові дисципліни та викладати їх іноземними мовами. «Ми плануємо запускати нові дисципліни в університеті, проводити навчання різними мовами, а також запустити курси польської мови і укріпити співпрацю із польськими закладами вищої освіти», – підкреслив Павло Пашко.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *