В університеті провели День гостинності

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) провели День гостинності. Організувала та провела захід кафедра сучасних європейських мов Навчально-наукового інституту гуманітарних наук (далі – ННІ ГН). Участь у заході взяли близько 30 гостей з різних шкіл Київської області, а також увесь професорсько-викладацький склад кафедри сучасних європейських мов.

Директор ННІ ГН Володимир Мандрагеля та завідувач кафедри сучасних європейських мов Людмила Онучак привітали гостей та розповіли про професії, які можна отримати в інституті. Зокрема, акцентували увагу спеціальності «Перекладач», яка наразі тільки вводиться в інституті і проходить процес ліцензування.

За словами Володимира Мандрагелі, кожний українець повинен вільно володіти іноземними мовами. «Вивчати іноземні мови дуже важливо для кожної людини, адже це відкриває нові горизонти і можливості. Саме тому, спеціальність «Перекладач», яку ми вводимо у нашому інституті, допоможе вам відкрити двері у будь-який куточок світу», – зауважив Володимир Мандрагеля.

Доцент кафедри сучасних європейських мов Оксана Найдюк підтримала думку директора інституту та детальніше розповіла про особливості цієї професії. «Сьогодні дуже потрібні перекладачі! Те, що перекладає перекладач, потім перекладає людський мозок, і ті нюанси, які знають люди, не може врахувати техніка. Серед плюсів професії перекладача є можливість самореалізації в будь-яких галузях. Наша кафедра здійснює дуже багато перекладів на різні теми, юридичної та економічної тематики», – зазначила вона і додала: «Коли ви знаєте мову, ви пізнаєте культуру країни, ви маєте змогу їздити за кордон і проблем з перекладом у вас не виникне», – підсумувала Оксана Найдюк.

Доцент кафедри сучасних європейських мов Людмила Сірик поінформувала гостей про особливості з підготовки до складання  зовнішнього незалежного тестування (далі – ЗНО) та надала декілька порад для успішного складання. «Щоб успішно впоратися з завданнями потрібно бути уважним і перевіряти свої відповіді. Є вже готові збірники для підготовки до ЗНО, я вважаю, що такий збірник має бути у кожного. Якщо кожного дня  ви будете приділяти цьому увагу і поставите перед собою мету, то ви впораєтеся», – порадила Людмила Сірик.

Для гостей було проведено екскурсію навчальним закладом та територією інституту, а також на студентів очікували такі заходи:

  • презентація відео кафедри сучасних європейських мов;
  • ознайомлення з програмним забезпеченням кафедри, створеним в середині «Elan Tes»;
  • проведення вікторини «English Speakihg Countries».

Майбутні студенти детальніше дізналися роботу ННІ ГН, а також про переваги навчання за спеціальністю «Германські мови та літератури (перекладач включно)». Вони мали змогу отримати відповіді на всі запитання про особливості навчального процесу.

Варто зауважити, що захід відбувався у новій аудиторії, яка має сучасне обладнання для вивчення іноземних мов.

По завершенню зустрічі, студентка НУДФСУ Марія Задорожна привітала гостей піснею «Вишиванка».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *