Відбувся круглий стіл «Актуальні проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства»

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) провели IV Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Актуальні проблеми психологічної адаптації в умовах кризового суспільства». Захід організувала кафедра психології та соціології Навчально-наукового інституту гуманітарних наук (далі – ННІ ГН). Участь у ньому взяли студенти університету та професорсько-викладацький склад кафедри психології та соціології ННІ ГН, а також спеціально запрошені гості.

Розпочав захід директор ННІ ГН Володимир Мандрагеля з побажаннями гарного настрою та плідної роботи. «Бажаю всім позитивних вражень та емоцій, інформативного спілкування, а також плідної роботи», – зауважив він та закликав всіх обмінюватися ідеями. «Чомусь згадалося повчання, у тебе є одне яблуко і в когось є одне яблуко, то коли ви обміняєтеся ними, у кожного з вас залишається по одному яблуку. Якщо в тебе є ідея і у когось є ідея, то коли ви обміняєтеся ідеями, у вас буде по дві! Тому, обмінюйтеся ідеями – це корисно», – підкреслив Володимир Мандрагеля.

Варто відмітити, що присутніх привітав музичним виступом доцент кафедра психології та соціології ННІ ГН Микола Семиліт, який заспівав дві пісні під акомпанемент на гітарі.

Під час заходу учасники обговорили ряд актуальних питань, зокрема проблеми адаптації людей, соціальних груп, спільнот до нелегких умов сьогодення та заслухали виступи таких доповідачів:

  1. Професора кафедри психології та педагогіки НУДФСУ Сергія Корсуна на тему: «Проблемні аспекти кризової взаємодії платників податків та слідчих органів ДФС України».
  2. Психолога, офіційного представника міжнародної організації International Psycho-Educational Projects Наталії Макієнко на тему: «Феномен вторинної травматизації та втоми від співчуття».
  3. Молодшого наукового співробітника лабораторії психології малих груп та міжнародних відносин Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України Ольги Плеткої на тему: « Особливості групових стереотипів у кризових групах».
  4. Провідного тренера Центру науково-прикладних і навчальних технологій «Малес» Сергія Остапенка на тему: «Про деякі методи адаптації досвідчених фахівців до нових умов їх роботи (з практики медичних і фармацевтичних компаній)».

Варто зауважити, що IV Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл «Актуальні проблеми психологічної адаптації в умовах кризового суспільства» відбувся у рамках декади ННІ ГН.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *