Відбувся I етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

Відбувся I етап Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

З нагоди святкування Дня української писемності та мови, в Університеті державної фіскальної служби України (далі – Університет) провели I етап XX Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Організувала захід кафедра журналістики, української словесності та культури Навчально-наукового інституту гуманітарних наук з метою виховання у молодого покоління поваги до культури й традицій українського народу та бажання об’єднуватися навколо українського слова.

Участь в конкурсі взяли 50 студентів 1-2 курсів з усіх інститутів Університету, які вирішували завдання різних напрямків, а також писали твір-мініатюру. За результатами конкурсу буде обрано переможців, які візьмуть участь в II етапі XX Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, який проходитиме в Ірпінському коледжі економіки та права.

Довідково: Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика — конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.  Його проводять щороку у День української писемності та мови.

Учасниками конкурсу можуть бути учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів вищої освіти, курсанти закладів вищої військової освіти, ліцеїсти військових ліцеїв. У конкурсі беруть участь як українці, так і особи інших національностей, які володіють українською мовою. Для учнів закладів загальної середньої та професійної освіти конкурс проходить у 4 етапи: шкільний, районний/міській, обласний, підсумковий. Студенти вишів беруть участь у 3: у закладі вищої освіти, в обласному та підсумковому етапах.

Переможцям, які продовжують подальше навчання в закладах освіти України призначається щомісячна іменна стипендія Президента України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *