Відбувся круглий стіл «Культура спілкування в нових реаліях інформаційно-комунікаційного середовища»

«Заговори, щоб я тебе побачив…»

Сократ

          5 грудня 2019 року кафедрою журналістики, української словесності та культури було проведено засідання за круглим столом «КУЛЬТУРА СПІЛКУВАННЯ В НОВИХ РЕАЛІЯХ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОГО СЕРЕДОВИЩА».

Тема дослідження є надзвичайно важливою, оскільки ефективна комунікація, професійна культура особистості залежать, насамперед, від того, наскільки майстерно комунікатор володіє засобами спілкування. У ході роботи круглого столу було досліджено головні фактори, що впливають на становлення культури спілкування людей, котрі безпосередньо використовують нові технології для комунікації. Приділено увагу характерним формам спілкування, які розвинулися під впливом інформаційної революції. Розглянуто питання розвитку комунікативних здібностей студентів різних спеціальностей, зокрема, журналістів, правників, економістів, спеціалістів ІТ-технологій.

            Учасниками засідання за круглим столом було підкреслено, що культура спілкування є важливою складовою професійної культури майбутнього конкурентоспроможного фахівця, адже потреби сучасного суспільства, його духовних й матеріальних сфер зумовлюють актуальність проблем спілкування. Без належного розвитку форм спілкування неможливе функціонування таких галузей, як виховання, освіта, охорона здоров’я, наука, мистецтво, політика, підприємництво тощо. Особливо важливим це вбачається на сучасному етапі інтеграції України у світове соціокультурне середовище.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *