В УДФСУ обговорили виховання громадської активності у студентів та курсантів

В УДФСУ обговорили виховання громадської активності у студентів та курсантів

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбулася інструктивно-методична нарада «Виховання громадської активності у студентів та курсантів». Організував захід відділ організації виховного процесу та соціальних питань з метою формування свідомості громадянина, патріота, професіонала, тобто людину з притаманними їй особистими якостями й рисами характеру, світоглядом і способом мислення, почуттями, вчинками та поведінкою, спрямованими на саморозвиток та розвиток демократичного громадського суспільства в Україні.

Участь в заході взяли начальниця відділу організації виховного процесу та соціальних питань Лариса Снігир, заступниця начальниці відділу організації виховного процесу та соціальних питань Лариса Нікітіна, заступники директорів Навчально-наукових інститутів з виховної роботи, а також студентський ректор Дмитро Пшеничко, голова Профкому студентів та курсантів УДФСУ та ІДКЕП Анна Бережна, Кращий студент-громадський діяч УДФСУ Руслан Покиньчереда та курсант Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Олександр Шклярук.

Розпочала захід Лариса Снігир, яка розповіла, що серед великої кількості проблем, які хвилюють українців, значне місце належить питанням громадського виховання, вона запевнила, що громадське бачення дуже важливе, адже це підготовка молоді до життя у демократичному суспільстві. «Громадська свідомість, дуже важлива в нашому суспільстві, навіть, і для кар’єрного зростання, адже це наше майбутнє», – зазначила вона і додала: «найважливіша складова громадської свідомості – моральність особистості. Я вважаю, що наші студенти громадсько-свідомі, у них вже є своє чітке бачення та своя громадська позиція», – наголосила Лариса Снігир.

Також, начальниця відділу зауважила, що для правильного виховування у студентів почуття національної свідомості та патріотизму, потрібно, в першу чергу, чітко знати принципи національно-патріотичного виховання молоді. Саме тому, проводяться заходи, спрямовані на виховання в студентів почуття національної гідності та патріотизму: години спілкування, конференції, круглі столи, тематичні вечори до днів Соборності України,  Гідності та Свободи, вшанування жертв Голодомору, Героїв Крут, Героїв Небесної Сотні.

У ході проведення заходу були заслухані виступи з приводу національно-патріотичного виховання студентського ректора Дмитра Пшеничко, голови Профкому студентів та курсантів УДФСУ та ІДКЕП Анни Бережної та Кращого студента-громадського діяча УДФСУ Руслана Покиньчереди.

Зазначимо, що присутні взяли участь у дискусії та активно висловлювали свою думку з питань: «Що таке громадське виховання?», «Що таке громадська позиція?», «Активна громадська позиція – це право чи обов’язок ?», а також обговорили проблеми та досвід громадського виховання.

Наостанок курсант Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Олександр Шклярук продекламував авторський вірш під назвою «Захисти її».

Світ дикий, але й водночас прекрасний,
Добро і зло по одній дорозі йдуть.
Люди створюють власний світ – уявний
І від реальністі сліпо втікають .

Зону комфорту ніхто не залише,
Краще на ліжку валятись і жити дарма.
Саморозвиток мало кого колише,
Краще в сплячці спокійно дріма.

Чому світ відійшов від моралі ?
Про Бога забули вже всі !
Як сирота по життю крокуєм далі
І про справжню ціль забули в житті

Ми мали власний солов’їний куточок,
Землю батьківську рідну душі.
І такий чистий український струмочок
І людей , які далеко нам не чужі

Але ми все занедбали,
Озера, річки та карпатські ліси.
Вже немає тої рідної хати,
Настав хаос та загарбницькі часи.

Людина вважає себе царицею природи,
Але чи дійсно вона нею є?
Бог прагне гармонії та свободи,
Він нам власний приклад подає

Задумайтесь, що ми робимо ?
Куди котиться цей світ?
Земля виснажена і ми її губимо,
Обікрали, використали цей Богом даний світ.

Чуєте! Зупиніться на хвилину!
Обійміть друга, батька, доньку чи сина.
Зрозумійте і знайдіть в найріднішому силу,
Захистіть її .. бо ж яка вона беззахисна – наша Батьківщина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *