«Польова соціологічна служба» УДФСУ провела соціологічне дослідження серед мешканців Ірпеня

«Польова соціологічна служба» УДФСУ провела соціологічне дослідження серед мешканців Ірпеня

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ), в рамках пілотного проєкту «Польова соціологічна служба» проведено соціологічне дослідження серед мешканців міста Ірпінь. Започатковано «Польову соціологічну службу» Навчально-науковим інститутом гуманітарних наук (кафедра психології та соціології) спільно з Навчально-науковим інститутом обліку, аналізу та аудиту (кафедра управлінського обліку, бізнес аналітики та статистики), студентами даних інститутів було проведено «Соціологічне дослідження рівня задоволення життям в м. Ірпені». 

В процесі дослідження було проведено анкетування респондентів в місті Ірпінь. За результатами опитування найбільше занепокоєння серед мешканців міста викликає проблема екологічної ситуації, пов’язаної з вирубкою лісу. На другому місці – проблема шкіл та дитячих садків. В той же час, на думку респондентів, нинішній владі Ірпеня вдається вирішувати питання асфальтування та благоустрою в місті. 

Одним з головних завдань дослідження було визначення думки мешканців Ірпеня щодо майбутнього рідного міста. Цікавим є той факт, що значна частка респондентів, в першу чергу, вбачають Ірпінь як «місто комфортного життя» з одночасним розвитком освіти, науки та культури.  «Польова соціологічна служба» УДФСУ планує продовжувати свою роботу і проводити нові соціологічні  дослідження на різну тематику. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *