Наукова бібліотека запрошує взяти участь у вебінарах

Шановні користувачі! Наукова бібліотека Університету запрошує ВАС взяти участь у безкоштовних вебінарах українською у січні 2021. Традиційно вони пройдуть у WEBEX. Стандартне обмеження: WEBEX не підтримує операційну систему ХР та відсутність останніх версій браузеру. Просимо знайти відповідну техніку своєчасно. Необхідна попередня реєстрація, для якої необхідно перейти за посиланнями що наведені

Початок

Кінець

Шановні користувачі!

Наукова бібліотека Університету запрошує ВАС взяти участь у безкоштовних вебінарах українською у січні 2021. Традиційно вони пройдуть у WEBEX. Стандартне обмеження: WEBEX не підтримує операційну систему ХР та відсутність останніх версій браузеру. Просимо знайти відповідну техніку своєчасно.

Необхідна попередня реєстрація, для якої необхідно перейти за посиланнями що наведені біля обраного вебінару, натиснути на слово Register та заповнити анкету.

Зверніть увагу, що деякі вебінари розпочинаються не у традиційний час та мають різну тривалість. Не оминайте увагою пункт запитання.

Відповіді отримаєте під час заходу. Учасникам що відвідають більше 90 % часу надсилається електронний сертифікат.   

14 січня 2021 12:15–13:00
Тема: Essential Science Indicators

Тези: Оглядовий 45 хвилинний вебінар-демонстрація можливостей аналітичного інструменту Essential Science Indicators в якому представлені високоцитовані роботи з більш ніж 12 тисяч видань, які відносяться до 22 категорій і у порівнянні з роботами того самого типу, дати публікації та предметної галузі протягом останніх 10 років потрапляють до 1% цитувань. Дозволяє проводити аналіз високоцитованих авторів, установ, країн, журналів.

Реєстрація: https://bit.ly/3rmToxG

14 січня 2021 16:15–17:15
Тема: Хижацькі видання: розпізнати і не припуститися помилки

Тези: Важливим етапом наукової діяльності є оприлюднення отриманих даних. З появою електронних видань, відкритого доступу, створення видання технічні аспекти не є досить складними. В деяких країнах формалізуються вимоги до видань в яких мають бути оприлюднені результати що виносяться на захист або отримання наукових звань. Мета цього в кращому представленні науковій спільності здобутків науковців. Проте часто через відсутність досвіду, науковці як молоді так і з досвідом стають жертвою хижацьких видань, які з’явилися у відповідь та вимоги ринку, не є майданчиками для обміну досвідом а часто є або піратськими копіями знаних видань, або намагаються під них мімікрувати. Публікація в хижацьких виданнях це втрата результатів, часу, грошей і найголовніше репутації. Протягом вебінару обговоримо основні типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу при доборі видання, як перевірити індексацію видання у наприклад Web of Science Core Collection.

Реєстрація: https://bit.ly/2M3XYkl

28 січня 16:15–17:15
Тема: Web of Science Core Collection у новому інтерфейсі

Тези: Новий рік тішить нас новим інтерфейсом Web of Science Core Collection. На онлайн демонстрації перевіримо чи всі знайомі функції доступні лише однієї – головної бази на платформі, дізнаємося що очікувати від прийдешніх оновлень, як формувати, редагувати запит за певною темою, використання символів скорочення та заміни, зберігати результати в тому числі обирати видання для публікації, аналізувати їх через створення звітів по цитуванню робіт та пов’язаних записів. Формування списку відмічених публікацій. Не залишаться без відповіді всі питання які буде поставлено в реєстраційних анкетах.

Реєстрація: https://bit.ly/3nIGN5H

Записи попередніх вебінарів на ютьюб каналі

 https://www.youtube.com/channel/UCSMJ679M7c78lYA5eu41jYg

Вебінари проводить Тихонкова Ірина, к.б.н., інформаційно-аналітичні ресурси та навчання, Clarivate.


Подяка за подаровані книги

БІЛЬШЕ ДЕТАЛЕЙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ми використовуємо файли cookie, щоб Вам було зручніше використовувати сайт Університету державної фіскальної служби України. Продовжуючи користуватися цим веб-сайтом, Ви погоджуєтесь на використання нами файлів cookie.
Прийняти
Privacy Policy