Академія економічних наук України провела загальні збори у НУДФСУ

Громадська організація Академія економічних наук України (далі – АЕНУ) провели загальні збори у Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ). Захід відбувся за сприяння Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи (далі – ННІ ФБС) з метою сприяння розвитку фундаментальних та прикладних економічних наук для ефективного господарського становлення держави України.
Участь у заході взяли члени Академії економічних наук України, ректор НУДФСУ Павло Пашко, директор ННІ ФБС Михайло Кужелєв та заступник директора ННІ ФБС Максим Житар, які отримали почесні грамоти від АЕНУ «За вагомий та особистий внесок у розвиток Академії економічних наук України та зміцнення країни, як демократичної та національної правової держави».
Розпочав захід Павло Пашко, який привітав присутніх та розповів, що університет змінюється, удосконалюється та надає всі умови для розвитку студентів. «Ми раді вітати вас у стінах нашого закладу. У нашому університеті відбувся ряд змін, найцікавіші – це нові аудиторії. Їх багато і кожна з них має свою тематику та присвячена одній із областей України. Ми розвиваємося, тому готові і раді будемо вас бачити знову» – зазначив ректор НУДФСУ.
Протягом заходу були оприлюднені звіти Президії Академії економічних наук України, керівників регіональних центрів і відділень АЕНУ, ревізійної комісії АЕНУ, були внесені зміни до Статуту та обрано нових членів АЕНУ. Також відбулося обговорення і підведення підсумків роботи.
Варто зазначити, що для гостей НУДФСУ було проведено ознайомчу екскурсію університетом.
Довідково: Академія економічних наук України (АЕНУ) – громадська організація, заснована установчою конференцією 25 червня 1993 року в м. Донецьку, зареєстрована як всеукраїнське об’єднання громадян в Міністерстві юстиції України 23 липня 1993 р. (свідоцтво про реєстрацію № 480). З 2014 року місце знаходження м. Київ. Об’єднує на добровільних засадах провідних вчених-економістів, керівників підприємств, фахівців-практиків (економістів, фінансистів, бухгалтерів, статистиків, інженерів, юристів, фахівців сільського господарства та інших галузей), організаторів виробництва, політиків України на основі спільності професійно-наукових інтересів.
Вищий орган – Загальні Збори, центральний виконавчий орган – Президія, яку очолює Президент АЕН України. Президенти АЕНУ:

  • 1993—2011 рр. – академік НАН України Микола Григорович Чумаченко.
  • з 2011 р. – Президент Академії економічних наук України – Олександр Іванович Амоша.

Академія має своєю метою сприяння розвитку фундаментальних та прикладних економічних наук для ефективного господарського становлення держави України шляхом консолідації інтелектуального потенціалу вчених, політиків, урядовців, керівників підприємств, фахівців народного господарства та захист спільних інтересів її членів.
Завданнями Академії є: сприяння створенню умов для активної професійної діяльності своїх членів, розвитку співробітництва економістів, працюючих у рівних галузях теоретичних та прикладних наук; сприяння проведенню наукових досліджень з метою удосконалення організаційних та економічних механізмів господарювання в умовах ринкової економіки, виконання інших наукових розробок; зміцнення зв’язків між економічною наукою, освітою та практикою; безпосередня участь в розробці програм економічного та соціального розвитку України; сприяння розробці та впровадженню законів та заходів економічного розвитку України, підготовці та перепідготовці економічних кадрів; розробка науково обґрунтованих рекомендацій, навчально-тематичних планів та програм по організації та вдосконаленню економічної освіти; сприяння встановленню ділового співробітництва з економістами іноземних держав, здійснення обміну делегаціями економістів; підтримка міжнародних зв’язків, наукового та практичного співробітництва з вченими-економістами іноземних країн; сприяння інтеграції національної економічної науки в світову; надання підтримки, зокрема матеріальної, здібній молоді, науковим та практичним працівникам у тому числі тимчасово не працюючим в умовах ринку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *