Відбулася святкова Вчена рада

Відбулася святкова Вчена рада

В Університеті державної фіскальної служби України провели святкову Вчену раду, яку приурочили 99-ій річниці заснування навчального закладу. Реалії сьогодення обумовили незвичний формат проведення заходу, а саме онлайн режим. Але, навіть, в карантинних обмеженнях були вшановані наукові традиції та досягнення вчених, якими пишається університет і на яких покладаються великі сподівання держави.

Ректор Павло Пашко зауважив, що уже 5 рік поспіль Університет підсумовує усі досягнення працівників за рік. Він впевнений, що майбутнє України, її інноваційний розвиток і процвітання залежать від забезпечення високого рівня науки, освіти та технологій. «Наукова діяльність – це щоденна самовіддана, напружена і відповідальна праця. Висловлюю подяку, що Ви як науковці, незважаючи на складності й перешкоди, доклали всіх зусиль для розвитку української науки, зростання її престижу, посилення її ролі як важливого чинника модернізації нашої держави. Дозвольте щиро й сердечно привітати усіх, хто долучився до числа науковців», – зазначив Павло Пашко.

Він підкреслив, що з 2019 року Університет державної фіскальної служби України – єдиний заклад вищої освіти, у якому здійснюється підготовка державних службовців за дуальною формою навчання та який ввійшов до переліку 10 кращих вишів, що якісно реалізовують дистанційну форму навчання. І це велика заслуга всього професорсько-викладацького складу університету.

Також, було вшановано хвилиною мовчання пам’ять та подвиги тих працівників, студентів та випускників навчального закладу, які загинули, боронячи рідну країну. 

Варто відмітити, що у цьому році для колективу університету є особлива підстава для гордості – наказом президента України професору кафедри адміністративного права і процесу та митної безпеки Олені Рябченко присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України». 

Підкреслимо, що традицією університету стала щорічна посвята в науковці, вручення подяк науковцям, яким за рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України, присуджено науковий ступінь та присвоєно вчене звання. 

Отже, науковий ступінь доктора наук присуджено наступним науково-педагогічним працівникам: Галині Дідківській, Віолетті Федчишиній, Володимиру Завидняку,  Марії Кармаліті, Сергію Кудіну, Юрію Мискіну, Тетяні Сукаленко, В’ячеславу Тильчику та  Сергію Шевчуку.

Вчене звання професора присвоєно таким науково-педагогічним працівникам: Наталії Зикун, Ярославу Ізмайлову, Наталії Литвин, Тетяні Мацелик, Наталії Никитченко, Олегу Півню, Надії Стежко та Ірині Чеховській.

Вчене звання доцента присвоєно таким науково-педагогічним працівникам: Юлії Вергелюк, Дар’ї Вітюк, Зої Діхтяренко, Сергію Дяченку, Інні Канцур, Дмитру Клименку, Ользі Ключці,  Олені Кузьменко, Володимиру Лаговському, Альоні Мілевській, Наталії Москаленко, Миколі Назарову, Любові Омельчук, Катерині Починок, Людмилі Самілик, Ірині Самойловій, Олені Сокирко, Галині Стріяшко, Світлані Супруненко, Ельвірі Тітко та Валерію Шевчуку. 

Вчене звання старшого дослідника присвоєно Дмитру Стародубу.

Усім нагородженим і присутнім Центр творчого розвитку та виховання студентів «Сузіря» подарував незабутні спогади та краплини творчості із великої художньої скарбниці своєї діяльності і продемонстрував відео-вітання від ансамблю бального танцю – вальс «Лотос».  Також, колектив університету з нагоди 99-річчя привітали і вручили подяки Київська обласна рада та Ірпінська міська рада. 

Крім цього, були відмічені та нагороджені наукові та науково-педагогічні працівники, які мають h-index Google Sсholar більше 10, але з додатнім приростом за рік. А також нагороджені працівники, профілі у наукометричних базах Scopus та Web of Science яких афільовані з університетом, та які здобули ненульовий індекс Гірша хоча б в одній наукометрічній базі або мають додатній приріст індексу по відношенню до минулого року.

Зауважимо, що 5 рік поспіль з метою покращення якості освіти в Університеті, підтримання інтелектуальної творчої діяльності та підвищення ролі викладачів, висвітлення їх найважливіших результатів діяльності та стимулювання творчої праці науково-педагогічних працівників, проводиться конкурс «Кращий науково-педагогічний працівник університету» у таких номінаціях: «Кращий професор», «Професор Університету державної фіскальної служби України, який набрав найбільшу кількість балів», «Кращий доцент», «Кращий старший викладач», «Краща кафедра» та «Кращий ННІ/факультет». Також було обрано та нагороджено переможців конкурсу «Кращий студент (курсант) Університету». 

Відмітимо, що у межах освітньої діяльності наш заклад вищої освіти брав і бере активну участь у процесі реформування сучасної освіти в Україні. Майстерність викладачів удосконалюється і дає вагомі результати у гармонійному поєднанні теорії з практикою. Як результат перемоги студентів в олімпіадах та конкурсах. Наші колеги стали безперечними лідерами у підготовці студентів та курсантів, які зайняли призові місця за результатами участі у ІІ турі Вісеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей та спеціальностей у 2019/2020 навчальному році і це для нас велика гордість.

Варто зауважити, що велике значення в освітньому процесі має спортивна підготовка та спортивні перемоги наших студентів та викладачів. Тому колектив університету привітали Національний олімпійський комітет України, Національний олімпійський комітет України в Київській області Федерація бойового самбо України та Українська Федерація Хортингу.

Знаковим моментом є й те, що в університеті знають та цінують багаторічну і творчу працю викладачів і співробітників, які доклали багато зусиль для  становлення і розвитку закладу вищої освіти. Пам’ятною медаллю «Ветеран Університету» були нагороджені ветерани, які пропрацювали 25 і більше років та зробили вагомий особистий внесок в його розвиток і підготовку фахівців для галузей країни. А також були нагороджені працівники пам’ятною відзнакою «Почесний працівник». Крім цього, майже 150 співробітників університету отримали грамоти та подяки за особистий внесок у загальні  результати роботи навчального закладу, добросовісне виконання своїх службових обов’язків та активну громадську позицію. За активну профспілкову діяльність, значний особистий внесок у розбудову профспілкової організації Грамотами були нагороджені члени профспілки.

Як відомо, Вчена рада – колегіальний орган, який створений у 1996 році для вирішення перспективних і поточних питань освітньої, наукової, інноваційної, господарської діяльності та міжнародної співпраці в  університеті. За період діяльності Вченої ради Університету проведено понад 200 засідань, на яких розглядались питання  повноважень та функцій Вченої ради, визначених у Положенні про Вчену раду університету. 

Рішенням Вченої ради присвоєно вчені звання професора, доцента, старшого наукового співробітника більше ніж 380 науковим і науково-педагогічним працівникам, 35 як вітчизняним, так і зарубіжним діячам у галузі науки, освіти та відомим фахівцям-практикам звання «Почесний професор» Університету.

У 2021 році Вчена рада Університету завершує свою каденцію.

Завершилася святкова Вчена рада, традиційно, виконанням гімну Університету державної податкової служби!

Більше фото!!!

Відеозапис Вченої Ради можна переглянути за посиланням!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *