Вступ-2022: роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання математичного блоку НМТ

Вступ-2022: роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання математичного блоку НМТ

11 квітня 2022 року команда Українського центру оцінювання якості освіти підготувала роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування з математики,- повідомляють у МОН України.

Зміст завдань блоку НМТ із математики буде відповідати чинній програмі ЗНО, яка охоплює всі теми з алгебри й геометрії зі шкільного курсу.

Блок НМТ налічуватиме 20 завдань, з-поміж яких: 

  • 14 завдань із вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів;
  • 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»);
  • 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання).

У математичному блоці НМТ не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Завдання з математики буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів ЗНО: по 1 балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором відповіді, по 1 балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності та по 2 бали за кожну правильну коротку відповідь. За виконання завдань математичного блоку НМТ можна отримати від 0 до 30 балів.

Учасники дізнаються про результати після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведено в шкалу 100–200 балів. Для отримання результату за шкалою 100–200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

Кожнен учасник тестування матиме можливість скористатися надрукованими довідковими матеріалами. Для розв’язання завдань із математики упродовж тестування можна використовувати чернетку.

Поглибити знання з математики можна відвідуючи онлайн-уроки, які проводять ваші вчителі та уроки Всеукраїнської школи онлайн. Також ви можете долучатися до офлайн-занять (якщо дозволяє безпекова ситуація). Для самостійного тренування можна використовувати матеріали попередніх років.

Крім того, у межах освітнього проєкту «Навчання без меж» відбувається трансляція відеоуроків для школярів 5-11 класів на телеканалах ПЛЮСПЛЮС, «Піксель» і «Суспільне», а також платформах MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video, sweet.tv, Volia.tv і youtv.ua, а спільно з компанією Google Україна створено Всеукраїнський онлайн розклад.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *