В Університеті відзначили 75-ту річницю з Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників

В Університеті відзначили 75-ту річницю з Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників

 

 

В Університеті державної фіскальної служби України (далі – Університет) відзначили День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Захід організував відділ організації виховного процесу та соціальних питань Університету з метою вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу та увічнення пам’яті загиблих. 

Участь в заході взяли проректор з адміністративно-господарської діяльності Олександр Фокін, голова Ради ветеранів Університету Олександр Сластьоненко, завідувач відділу організації виховного процесу та соціальних питань Лариса Снігир, викладачі та співробітники навчального закладу, а також студенти та курсанти Університету.

Спеціально запрошеним гостем стала ветеран війни, учасник боїв за Сталінград, Ростов-на-Дону, Дрезден, член Ірпінської міської організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій, почесна громадянка Ірпеня Валентина Кулініч. Вона розповіла присутнім про свій життєвий шлях, тяжкі часи війни та почуття обов’язку, яке спонукало її добровольцем піти на фронт. 

«Мені було 20 років, коли почалася війна, я була одружена, мала доньку, але втратила їх. Чоловік загинув на фронті на початку війни, а донька померла під час евакуації, і я не бачила іншої долі, як піти добровольцем на фронт» – поділилася сокровенним почесна гостя. Також, вона розповіла, що за роки війни була і в бойовій частині, і в танковій бригаді, пройшла з-під Харкова аж до Берліну.  «Війна – це страшно! І ті, хто кажуть, що на війні не страшно, просто не знають, що таке війна», – підкреслила Валентина Кулініч.

Учасники заходу задавали питання гості, стосовно тих жахливих подій, які пережив український народ в період Великої Вітчизняної війни. Вона з радістю відповіла на них та побажала молодому поколінню жити в мирі і злагоді, працювати в Україні та на її благо, а також пишатися своєю Батьківщиною. «Я молюся, щоб Бог послав мир на наші землі, щоб всі ми жили в мирі і злагоді. Бажаю, щоб про війну ви чули тільки з розмов тих, хто її бачив, або з книжок чи фільмів. Таких фільмів і книг багато, тому читайте, дивіться, щоб знати про тяжкі часи в нашій історії», – сказала ветеран війни Валентина Кулініч.  

Відмітимо, що Валентина Кулініч викладала у стінах навчального закладу, зробила вагомий вклад у розвиток Університету та студентства. 

З нагоди 75-ї річниці з Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, а також за невтомну працю на благо Університету Валентину Кулініч нагородили медаллю Ветерана Університету державної фіскальної служби України. 

По завершенню заходу учасники вшанували хвилиною мовчання загиблих у боротьбі за свободу. Також, курсант Факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Олександр Шклярук продекламував авторський вірш під назвою «Пам’ятаємо…», а потім присутні переглянули документальний фільм про визволення України від нацистсько-фашистських загарбників. 

Пам’ятаймо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України. І дякуємо їм за неоціненний внесок у майбутнє країни!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *