Працівники УДФСУ представили навчальний заклад та Україну у Китаї

Працівники УДФСУ представили навчальний заклад та Україну у Китаї

Працівники Університету державної фіскальної служби України (далі –УДФСУ), а саме завідувач відділу міжнародного освітнього співробітництва Леонід Осаволюк та начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Катерина Коваленко, взяли участь у семінарі з налагодження співпраці між Китайською Народною Республікою та російськомовними країнами у рамках ініціативи «Один пояс – один шлях» (далі – Семінар). Семінар об’єднав  представників різних країн світу, а саме: України, Молдови, Узбекистану та Туркменістану.

Учасники мали можливість вивчити досягнення Китаю у сферах економіки, енергетики, промисловості, інфраструктури, високих технологій, митної справи та з інших питань. Проте, делегатів із вищезазначених країн найбільше вразила ретельно продумана державою політика з боротьби із бідністю та створення суспільства без злиднів, результати якої вже визнані в усьому світі.

Окрім навчальної програми, Семінар складався також і з культурної частини. Учасники відвідали унікальні історичні пам’ятки та визначні місця, які входять до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. І варто зазначити, що особливо вразила модернізація міської інфраструктури, яка гармонійно розвивається, але зберігає історичну традицію та унікальний архітектурний вигляд, підтримує національні традиції для нових поколінь держави та приваблює мільйони туристів із всього світу. 

Отримані під час Семінару знання і практичні приклади успішного впровадження проєктів у Китаї, дали імпульс для просування ініціативи «Один пояс – один шлях» у різних галузях кожної з країн-учасниць. А інтернаціональний формат Семінару дозволив поглибити відносини та налагодити співпрацю між різними країнами, оскільки всі учасники проявили відкритість та живий інтерес до подальшого спілкування.

За словами Ніколая Кожухарі, представника від Молдови, який від імені всієї групи виступив на закритті Семінару, кожна країна має свою родзинку і саме тому вразила всіх по-особливому. «Найбільше всім запам’яталися українська активність на лекціях, узбецька дружня атмосфера і душевне ставлення до нових знайомих, туркменська щедрість, відкритість та доброта, а також молдовська дружелюбність та позитивна енергія», – підкреслив він.

Варто підкреслити, що все це стало реальним завдяки організаторам Семінару – Academy for International Business Officials (AIBO) при Міністерстві комерції Китайської Народної Республіки, професорам та експертам-практикам. Більшість з них протягом багатьох років працювали у країнах-учасницях Семінару й досі слідкують за розвитком цих країн, переймаються проблемами та радіють успіхам. 

Зауважимо, що «Один пояс – один шлях» – це шлях, що веде до спільних розвитку, процвітання та співпраці, а створення такої ініціативи відкриває широкі економічні перспективи відкритої співпраці для всіх країн, що беруть участь у Семінарі. Ініціатива направлена на країни, що розташовані на історичному маршруті давнього шовкового шляху, та спрямована на всі сфери міжнародного співробітництва, передусім на лібералізацію світової торгівлі та оптимізацію інвестицій. 

Основна ідея ініціативи – спільне будівництво, спільне управління, спільне користування, а також політична координація, взаємозв’язок інфраструктури, безперешкодна торгівля, вільне пересування капіталу та налагодження взаємин між народами.  

УДФСУ висловлює щиру вдячність Китайській Народній Республіці за можливість взяти участь у Семінарі і представити свій навчальний заклад, за нові знання та неоціненний досвід.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *