У ННІ ІТ запрацював Клуб дебатів. Перша тема – коронавірус, вакцина, таємниці

У ННІ ІТ запрацював Клуб дебатів. Перша тема – коронавірус, вакцина, таємниці

Ця палата, від імені таємного уряду, приховає вакцину від коронавірусу.

Такою була тема зустрічі Клубу дебатів НТС ННІ ІТ, який започаткував свою діяльність сьогодні. На першій online зустрічі учасники Клубу практично застосовували нововивчені правила проведення дебатів. Перший спір розпочався ще до початку гри, щодо можливості відстоювати точку зору протилежну до власного світогляду та загальної життєвої позиції. Проте, це дає змогу гравцеві досягти рівня свідомості огляду ситуації з іншого боку та виявити емоційну врівноваженість  до хвилюючого питання. Оголошення теми гри за короткий час до змагання зобов’язує учасників бути різнобічно обізнаними в найрізноманітніших сферах і часових вимірах, та водночас дізнаватись ще більше нових цікавих обставин.

Разом з досвідченою ведучим-суддею Тетяною Лаговською, гравці відчули себе посадовцями від двох палат на британський манер, що можуть приймати важливі для людства рішення і відчути за них відповідальність. Розвиваючи тему, учасники щиро переймалися у відстоюванні аргументів, проявляли командний дух, що очевидно сприяє дружності та взаємовиручці. Дехто з учасників, інтуїтивно чи завчасно набуто, користувалися психологічними прийомами до переконання чи заперечення, інші переймали такий досвід. Водночас для декого з учасників стало відкриттям, що вони самі обирають можливість відповідати чи не відповідати на поставлені опонентами питання, також практично усвідомили, що запитання від однодумців теж можуть мати сприятливе значення для промови. Усвідомлення таких пріоритетів студентам гарно знадобляться в сучасному житті. В живій, дружній суперечці активувалася увага, тренування якої так суттєво необхідні для швидкого освоєння навчальних дисциплін.

Підсумково слід зазначити, що гра в дебати забезпечує зняття страхів та блоків щодо публічного виступу, розвиває аналітичне й критичне мислення, виховує толераність.

Захоплення до цікавої високоінтелектуальної гри та яскраві приклади, приведені з досвіду талановитої ведучої й бувалих гравців, додавали колоритності, азарту та запалили учасників до наступних зустрічей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *