II Міжнародний податковий конгрес: діалог експертів, науковців, влади та бізнесу

II Міжнародний податковий конгрес: діалог експертів, науковців, влади та бізнесу

26 листопада у Державному податковому університеті відбувся II Міжнародний податковий конгрес, який приурочено до важливої події – 100-річчя утворення Податкового університету. 
 
Масштабний захід об’єднав представників законодавчої, виконавчої та судової влади, бізнесу, громадських організацій, експертів, науковців та молодих вчених з різних куточків України та світу з метою обговорення сучасних реалій та перспектив удосконалення фіскальної політики держави. 
 
Участь в офіційному відкритті Конгресу взяли: в.о. ректора Податкового університету Валентина Унинець-Ходаківська, заступник голови Наукової ради Міністерства фінансів України Захарій Варналій, народний депутат, голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, народний депутат, голова підкомітету з питань функціонування платіжних і інформаційних систем та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, а також інші почесні гості, представники університету та молоді науковці. 
 
Серед учасників понад 60 докторів наук, академіки Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України та понад 100 кандидатів наук. Дякуючи сучасним технологіям, участь у заході взяли міжнародні та вітчизняні партнери, понад 100 науковців та практиків долучилися до обговорення у форматі онлайн. 
 
Спікери вітали колектив Податкового університету з визначною датою, презентували пам’ятні подарунки, вручали відзнаки й подяки, бажали подальшого розвитку, процвітання та здобутків на ниві освіти і науки.  
 
Творчу невимушену атмосферу протягом усього заходу створював яскравими та дотепними епіграфами до доповідей колег його модератор – заступник голови Наукової ради Міністерства фінансів України Захарій Варналій. 
 
Після пленарного засідання комунікація учасників проходила згідно панельних дискусій:
  • Трансформація фіскальної політики в умовах євроінтеграції.
  • Розвиток державного фінансового контролю в контексті економічної безпеки країни.
  • Діджиталізація та глобалізація у сфері оподаткування: виклики для України.
  • Економічні реалії та перспективи розвитку податкової та митної політики України
  • Податкові драйвери модернізації публічних фінансів в Україні.
  • Сервісно-контрольні тренди розвитку обліково-аналітичних систем.
  • Організаційні та правові засади забезпечення економічної безпеки.
  • Правове забезпечення державної фіскальної політики.
  • Пріоритети сталого розвитку України: соціально-гуманітарний аспект.
  • Профілактика професійних захворювань фахівців фіскальних органів: практичні напрями реалізації.
Конгрес об’єднав успішний український досвід, знання міжнародних експертів та нетворкінг, а також дав можливість отримати відповіді на важливі питання, пов’язані із сучасною фіскальною політикою України. 
 
Організатори конгресу переконані, що науковий захід продовжуватиме своє існування, й надалі збиратиме ще ширше коло учасників з усього світу і стане постійною міжнародною платформою для обміну думками, інноваційними ідеями та напрацюваннями задля забезпечення економічної безпеки держави та її сталого розвитку.
Більше фото з події за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1jnMq82JKK6gn_mV-nkJOQQyJosQ8aXZ9?usp=sharing
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *