З 25 листопада до 10 грудня проходить щорічна акція “16 днів проти насильства”

З 25 листопада до 10 грудня проходить щорічна акція “16 днів проти насильства”

З 25 листопада до 10 грудня проходить щорічна акція “16 днів проти насильства” основною метою акції є привернення уваги громадськості до негативних явищ у суспільстві. 

Період акції охоплює такі важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними

можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У Податковому університеті, у рамках акції, проведено низку заходів, у яких взяли участь керівництво, викладачі та студенти. 

Сьогодні, 9 грудня, відбувся флешмоб під назвою «Червоні черевики», як пам’ять   трагічної дати 6 грудня. Це день так званої “Монреальської різанини” — злочину на ґрунті ненависті, коли були вбиті 14 жінок-студенток Монреальського Політехнічного інституту в Канаді. Злочинець — Марк Лепін написав у своєму передсмертному листі, що робить це вбивство через те, що “вони були феміністками”, молодшій із них було лише 20, а старшій всього 31 рік.

Після флешмобу у Науковій бібліотеці відбувся семінар на тему: «16 днів проти насильства. Не будьмо байдужими! ».

Модератором заходу виступила НСЖУ, редактор університетської газети Тамара Маркелова, яка зазначила, що проведення подібних заходів має велике просвітницьке значення. У суспільстві приділяється недостатньо уваги таким негативним явищам як насильство в сім’ї, конфлікти на соціальному підґрунті, вихованню толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями. 

Директор Наукової бібліотеки університету Світлана Цимбалюк зосередила увагу на всесвітньому дні боротьби зі СНІДом, який проходить у рамках акції 1 грудня.  Присутні почули багато цікавих фактів на тему виникнення та боротьби з цим явищем. 

Начальник відділу обслуговування  Наукової бібліотеки Галина Павленко у своїй розповіді поділилася думками з приводу такого явища, як торгівля людьми. 

До проведення семінару, співробітниками бібліотеки підготовлено спеціальну методологічну збірку «16 днів проти насилля», яка буде корисною для проведення подібних тематичних заходів.

На завершення, учасники семінару зробили спільне фото.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *