Відбулася зустріч в онлайн форматі на тему: «Грантові програми Німеччини: можливості для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічного персоналу»

Відбулася зустріч в онлайн форматі на тему: «Грантові програми Німеччини: можливості для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічного персоналу»

8 жовтня у Податковому університеті відбулася зустріч в онлайн форматі на тему: «Грантові програми Німеччини: можливості для здобувачів вищої освіти та науково-педагогічного персоналу».

Один зі спікерів зустрічі – радник ректора Податкового університету Євгеній Котух розповів учасникам про програму та можливості залучення грантової допомоги від GIZ.DE (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – Німецьке товариство міжнародного співробітництва).

Євгеній Котух зазначив, що грантова спільнота GIZ має багато напрямів, серед яких освіта, економіка та зайнятість, фінанси, соціальний розвиток, державне управління та місцеве самоврядування, стала інфраструктура та енергоефективність, а також навколишнє середовище та зміни клімату. Здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники університету можуть використати можливості, які надає GIZ, та створити власні проєкти в одному із напрямів діяльності товариства.

Зазначимо, що GIZ діє в Україні за дорученням чотирьох німецьких міністерств, Європейського Союзу та інших міжнародних партнерів. Пріоритетними напрямами німецько-української співпраці є: ефективне державне врядування; енергоефективність і клімат; сталий економічний розвиток. GIZ підтримує процес реформ у сфері державного управління. За підтримки GIZ створено три інтернет-платформи: ProZorro, ProZorro.Sale та E-Data, збільшення користувачів якими позитивно впливає на прозорість фінансової системи. E – Data, зокрема його складова open budget, spending, є найбільш відкритою базою даних публічних фінансів України і дозволяє переглянути відомості щодо використання бюджетних коштів. Статистика свідчить, що на сьогодні такою можливістю щодня користуються біля 20 000 осіб. Завдяки ProZorro публічні закупівлі є відкритими для громадськості.

Запрошуємо здобувачів вищої освіти та науково-педагогічний персонал надавати пропозиції та ідеї проєктів для участі у грантових програмах.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *