16 травня 2018 року на базі Університету державної фіскальної служби України було проведено ІІ Всеукраїнський інтелектуальний конкурс «Податківець майбутнього», в якому взяло участь понад 50 учнів з різних закладів загальної середньої освіти України.
Конкурс проводився з метою пошуку, підтримки талановитих учнів, роз’яснення ролі та значення Державної фіскальної служби України, популяризації податкової та митної грамотності серед учнів, аналізу та запровадження сучасних інноваційних освітніх технологій навчання в Україні.
Основними завданнями було сприяння у вихованні та формуванні свідомого ставлення до сплати податків у дітей та молоді шкільного віку; налагодження партнерських відносин між податківцями та майбутніми платниками податків; реалізація дітьми інтелектуальних здібностей і підтримка талановитих та обдарованих дітей.
Організаторами Конкурсу виступали Навчально-науковий інститут економіки, оподаткування та митної справи, в тому числі кафедра податкової політики, відділ профорієнтаційної роботи, практики та сприяння працевлаштуванню Навчально-наукового центру організації освітнього процесу за підтримки Навчально-наукових інститутів, факультету університету.
До учасників з привітальним словом звернувся ректор Університету державної фіскальної служби України доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Павло Володимирович Пашко, перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи, доктор економічних наук, професор Олег Анатолійович Шевчук, проректор з наукової роботи, Заслужений юрист України Петро Васильович Цимбал, директор ННІ економіки, оподаткування та митної справи, доктор економічних наук, професор Костянтин Іванович Швабій, завідувач кафедри податкової політики, доктор економічних наук, професор Володимир Леонідович Андрущенко.
Серед запрошених почесним гостем був Іван Леонідович Романов – директор Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України, державний радник податкової та митної справи ІІІ рангу.
У своїх роботах старшокласники продемонстрували високий рівень інтелектуальних здібностей з історії оподаткування та податкової системи. Відзначення Учасників/Переможців відбулось у заключній частині проведення Конкурсу подяками, грамотами та сувенірними подарунками.
Усім Учасникам Конкурсу, гостям було проведено професіографічну екскурсію стінами закладу вищої освіти та проінформовано про можливості, перспективи, які відкриває Університет державної фіскальної служби України в період навчання та після здобуття сучасної вищої освіти.
Приємно, що підростаюче покоління проявляє неабиякий інтерес до майбутнього нашої держави, має намір оволодіти знаннями у податкових та митних сферах, щоб у подальшому ефективно та раціонально застосовувати набуті професійні навички для зміцнення економічної позиції неньки України!