Студентам та працівникам університету провели навчання з питань цивільного захисту

Студентам та працівникам університету провели навчання з питань цивільного захисту

З метою запобігання надзвичайних ситуацій, у Національному університеті державної фіскальної служби України для працівників та студентів навчального закладу провели об’єктове навчання з питань цивільного захисту на тему «Відпрацювання практичних навичок та визначення готовності персоналу об’єкту до дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій».

Навчання провели спеціально запрошені фахівці, а саме:

  • представник Ірпінського МВ ГУ ДСНС України у Київській області, лейтенант служби ЦЗ Антон Саприкін, який ознайомив слухачів із правилами користування вогнегасниками та протигазами;
  • лікар-терапевт вищої категорії Ірина Добривечір, яка провела лекцію про надання долікарської медичної допомоги.

За словами учасників навчання, інформація дуже корисна та актуальна, тому що востаннє вони практикувалися ще у школі. «Я вже й призабула як саме надається перша медична допомога, тому навчання було дуже потрібним і доречним. Дізналася, що є не тільки джгут, а й турнікет для тимчасової зупинки кровотеч і запам’ятала на які проміжки часу вони накладаються, а також навчилася робити непрямий масаж серця», –  розповіла працівник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Альона Ременюк.

Дівчина додала, що потрібно частіше робити такі навчання і вона обов’язково відвідає їх знову. «Я вважаю, що потрібно такі зустрічі проводити частіше, щоб мати якомога більше знань як поводити себе у надзвичайних ситуаціях», – зауважила Альона Ременюк.

Організатори заходу розповідають, що вже мають на меті проводити такі навчання частіше. «Враховуючи непросту ситуацію у країні та трагедію у Керчі, було б чудово проводити такі навчання кожного місяця, а також відпрацьовувати на практиці, включаючи сирену в закладі. Наразі робимо все для того, щоб навчань стало більше», – поділилася планами керівник відділу пропускного режиму та штабу цивільної оборони Крістіна Шатохіна.

Варто зазначити, що учасники навчилися користуватися вогнегасниками та протигазами, а також ознайомилися із відео про правила поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *