В університеті обговорили середньострокове бюджетне планування

В університеті обговорили середньострокове бюджетне планування

У Національному університеті державної фіскальної служби України (далі – НУДФСУ) провели науково-практичний круглий стіл на тему «Середньострокове бюджетне планування: зарубіжний досвід і перспективи запровадження в Україні». Організувала захід кафедра фінансів ім. Л.Л. Тарангул Навчально-наукового інституту фінансів, банківської справи (далі – ННІ ФБС). Метою круглого столу є ознайомлення із моделями середньострокового бюджетного планування (далі – СПБ) в країнах з високим рівнем економічного розвитку та подальшого запровадження його в Україні.

Участь у заході взяли студенти, професорсько-викладацький склад ННІ ФБС та керівництво інституту в особі директора Михайла Кужелєва. Спеціальним гостем стала випускниця НУДФСУ, в минулому працівник університету, а нині старший економічний аналітик Офісу з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України Марина Стадник.

Учасниками було обговорено доцільність використання середньострокового планування у бюджетному процесі, його переваги та недоліки.

Варто зазначити, що в рамках декади ННІ ФБС такий захід кафедра ім. Л.Л. Тарангул проводить традиційно. На сьогодні в умовах ринкових трансформацій в економіці України СБП є актуальним, оскільки наявність бюджетної стратегії дозволить уряду своєчасно виявляти несприятливі тенденції в бюджетно-податковій політиці держави.

За результатами круглого столу видано збірник матеріалів «Середньострокове бюджетне планування: зарубіжний досвід та перспективи запровадження в Україні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *