Судові дебати з податкового права  «Чи має право на існування спрощена система оподаткування»

Судові дебати з податкового права «Чи має право на існування спрощена система оподаткування»

На сучасному етапі податкові спори між підприємцями та контролюючими органами є найбільш поширеними судовими спорами. Дуже часто суб’єкти бізнесу змушені звертатися саме до судів для захисту своїх бізнес-інтересів.

17 квітня 2019 року на базі кафедри фінансового права Навчально-наукового інституту права Національного університету ДФС України за активної участі членів Наукового товариства студентів та курсантів кафедри відбулися судові дебати з податкового права на тему «Чи має право на існування спрощена система оподаткування». Захід було організовано кафедрою фінансового права та членами НТСК кафедри. На заході був присутній викладацький склад кафедри фінансового права: заступники завідувача – Аністратенко Ю.І. та Стріяшко Г.М., відповідальний за наукову роботу студентів та курсантів кафедри фінансового права Сластьоненко О. О. та інші викладачі кафедри.

Участь у дебатах взяли дві команди:

  • Команда магістрів «Інтелект»:  Вовкочин Інна та Ременюк Альона;
  • Команда бакалаврів «Правник»: Пилипів Ірина та Вигодянська Вікторія.

Суддями дебатів були: запрошені співробітники Державної фіскальної служби України – Литвинчук Олена Іллівна та Олексієнко Ярослав Олегович, а також – науковий співробітник НДІ фіскальної політики, к.ю.н. –  Кармаліта Марія Володимирівна.

Судові дебати проходили у форматі Карла Поппера. В процесі спеціально організованого публічного обміну думками між двома командами було обговорено топ 3 податкових спорів у сфері оподаткування, що є актуальними з січня 2019 року, а саме:

  1. спори щодо реальності господарських операцій;
  2. спори щодо кінцевого бенефіціара;
  3. спори щодо оскарження ЄСВ суб’єктів, які використовують спрошену систему оподаткування.

У ході спеціально організованої рольової гри команди аргументовано доводили тезу, що пропонувалась до обговорення, а також в межах часових рамок представляли свою позицію. 

Переможцем за результатами оцінювання суддями було визначено команду бакалаврів «Правник». 

Щиро вітаємо команду переможців та вдячні всім учасникам, гостям і організаторам за проведений захід!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *